Sebastians boktips

 1. Nästa gång elden

  Av: Baldwin, James Tipsat av: Sebastian Harrison

  Okej den här boken var inte direkt dammig i och med att den köptes förra året till biblioteket, men essän är faktiskt gammal (1963). Baldwin har fått ett stort uppsving på senare år och det kan väl delvis förklaras av Black Lives Matters-rörelsens framfart i USA.

 2. En förlorad värld

  Av: Waugh, Evelyn Tipsat av: Sebastian Harrison

  Jag har länge velat läsa denna klassiker om brittisk överklass under det dekadenta 1920-talet. Det som fick mig att ta tag i saken är en populär subkultur på sociala medier kallad Dark academia, som är centrerad kring högre utbildning, grekisk och gotisk arkitektur, skrivande, poesi, ofta associerad med antik konst och klassisk litteratur (Wikipedia).

 3. Vaggan

  Tipsat av: Sebastian Harrison

  Ett tidigt verk av Vonnegut som liksom många av hans böcker är en satirisk skildring av världsomspännande företeelser, som i det här fallet inbegriper kapprustningen under kalla kriget, syftet med religion samt ett utforskande av diverse vetenskapliga och teknologiska frågor.

 4. Bonjour tristesse

  Av: Sagan, Françoise Tipsat av: Sebastian Harrison

  Och här kommer en till semesterskildring av en fransyska, utgiven bara ett år efter De små hästarna i Tarquinia. Franska författarare är väl helt enkelt bäst på att beskriva den misär som kan uppstå på en semester.

 5. De små hästarna i Tarquinia

  Av: Duras, Marguerite Tipsat av: Sebastian Harrison

  Året är 1953 och två par håller till på en italiensk semesterort. Här händer det ingenting. Paren dricker förstrött Campari, äter på samma restaurang varje kväll och badar emellanåt.

Visa fler sidor...