Sannas lästips

 1. Metro 2033

  Av: Gluchovskij, Dmitrij Tipsat av: Sanna Fries

  Året är 2033, kärnvapenkrig har ödelagt jordytan och gjort den obeboelig. Civilisationens nordligaste utpost finns i Moskvas tunnelbana, ett miniatyrsamhälle under jord som samlar olika ideologier på olika linjer eller stationer.

 2. Syndaflodens år

  Av: Atwood, Margaret Tipsat av: Sanna Fries

  Atwoods dystopi om en framtid där vetenskapen har framkallat nya virus och sjukdomar i sina oetiska försök att skapa en ny människoart är sannerligen smärtsam läsning. En grupp människor som värnar naturen och mänskligheten försöker varna för en kommande syndaflod och svärtan och cynismen i romanen är näst intill outhärdlig.

 3. Pesten

  Av: Camus, Albert Tipsat av: Sanna Fries

  En stad vid Algeriets kust invaderas av råttor, med råttorna kommer pesten. Epidemin är snart ett faktum och myndigheterna utfärdar undantagstillstånd. I den isolerade staden övergår oro och spekulationer i panik och rädsla som sprider sig lika snabbt som sjukdomen.

 4. Vikingafurstinnan

  Av: Ingelman-Sundberg, Catharina Tipsat av: Sanna Fries

  Det är tidigt 1000–tal, en orolig tid i Norden. Sveriges stormän önskar en allians med Norge för att stävja makten. Men konungen tänker inte låta sitt inflytande kuvas och arrangerar istället ett äktenskap mellan sin dotter och fursten av Rus. Stormännen ser rött och Norge hotar med krig.

 5. Florence Stephens förlorade värld

  Av: Ebervall, Lena Tipsat av: Sanna Fries

  Huseby var vid mitten av förra seklet Smålands mäktigaste egendom. Florence Stephens var vid den här tiden ägare till bruket och genom sin position hade hon flitigt samröre med kungahuset.

Visa fler sidor...