Jag är bibliotekarie med ansvar för bibliotekssystem, IT-frågor och facklitteratur på Löddeköpinge bibliotek.

Har du frågor om nedladdning av e-böcker, vill ha tips på fantasyböcker eller bara prata om vem som är den bästa figuren i böckerna om mumintrollen kan du prata med mig!

Malins boktips

 1. I fiskarnas tecken

  Av: Broder, Melissa Tipsat av: Malin Larsson

  När Lucys förhållande tar slut bryter hon ihop totalt. För att komma bort från sin ex-pojkvän och Arizona går hon motvilligt med på att bo i sin systers hus i Los Angeles för att vara hundvakt när systern är bortrest.

 2. Lily och bläckfisken

  Av: Rowley, Steven Tipsat av: Malin Larsson

  Författaren Ted Flask bor i Los Angeles med sin bästis Lily – som råkar vara en korthårig tax. En helt vanlig torsdagkväll när de som vanligt pratar om vilka Hollywood-skådisar som är snyggast upptäcker Ted att en bläckfisk sitter på Lilys huvud.

 3. Få se om hundarna är snälla ikväll

  Av: Ekman, Marie-Louise Tipsat av: Malin Larsson

  När Marie-Louises man Gösta Ekman gick bort förra året hade de varit gifta i nästan 30 år. Få visste då att han varit allvarligt sjuk och genomgått en operation 2011. I samband med sjukhusvistelsen då fick Marie-Louise rådet att skriva dagbok, som ett extra minne för att komma ihåg vad de hade gått genom.

 4. De kommer drunkna i sina mödrars tårar

  Av: Anyuru, Johannes Tipsat av: Malin Larsson

  En kontroversiell konstnärs framträdande i en bokhandel avbryts av två män och en kvinna. Alla tre svär trohet till Daesh, är beväpnade och tar samtliga i lokalen som gisslan.

 5. American war

  Av: El Akkad, Omar Tipsat av: Malin Larsson

  Sarat är 6 år gammal när det andra amerikanska inbördeskriget bryter ut 2074. På grund av klimatförändringar ligger stora delar av USA:s kuster under vatten, användningen av fossila bränslen är strikt förbjuden och obemannade drönare fyller himmeln över Sarats hemstat Louisiana.

Visa fler sidor...