Jag är bibliotekarie med ansvar för bibliotekssystem, IT-frågor och facklitteratur på Löddeköpinge bibliotek.

Har du frågor om nedladdning av e-böcker, vill ha tips på fantasyböcker eller bara prata om vem som är den bästa figuren i böckerna om mumintrollen kan du prata med mig!

Malins boktips

 1. Mordet på kommendören

  Av: Murakami, Haruki Tipsat av: Malin Larsson

  När en porträttmålare blir lämnad av sin fru bestämmer han sig för att flytta från deras gemensamma hem i Tokyo och hamnar så småningom i ett avskilt hus på ett berg. Huset har tidigare tillhört en känd japansk konstnär och av en slump hittar huvudpersonen en undangömd målning på vinden med titeln Mordet på kommendören.

 2. Små eldar överallt

  Av: Ng, Celeste Tipsat av: Malin Larsson

  I den idylliska förorten Shaker Heights utanför Cleveland bor Elena Richardson med sin familj. Redan på första sidan förstår man att något har hänt i familjen – Elena ser sitt hus brinna ner och dottern Izzy anklagas för branden. Hur kunde det gå så snett?

 3. Fruktan

  Av: Woodward, Bob Tipsat av: Malin Larsson

  Bob Woodward har skrivit flera biografier om amerikanska presidenter och turen har nu kommit till den sittande presidenten – före detta affärsmannen och tv-personligheten Donald Trump.

 4. I fiskarnas tecken

  Av: Broder, Melissa Tipsat av: Malin Larsson

  När Lucys förhållande tar slut bryter hon ihop totalt. För att komma bort från sin ex-pojkvän och Arizona går hon motvilligt med på att bo i sin systers hus i Los Angeles för att vara hundvakt när systern är bortrest.

 5. Lily och bläckfisken

  Av: Rowley, Steven Tipsat av: Malin Larsson

  Författaren Ted Flask bor i Los Angeles med sin bästis Lily – som råkar vara en korthårig tax. En helt vanlig torsdagkväll när de som vanligt pratar om vilka Hollywood-skådisar som är snyggast upptäcker Ted att en bläckfisk sitter på Lilys huvud.

Visa fler sidor...