Lindas boktips

 1. Expedition rädda revet

  Av: Wahldén, Christina Tipsat av: Linda Harrisson

  Tanken var att Alice, 11 år, skulle vara tillsammans med sin mormor medan mamman skulle resa iväg på en ny forskningsresa. Men så är olyckan framme och mormor hamnar på sjukhus. Alice får då istället följa med sin mamma till den lilla ön Lady Elliot Island.

 2. Vår planet - vårt fantastiska hem i universum

  Av: Whyman, Matt Tipsat av: Linda Harrisson

  Denna bok i stort format som bjuder på fantastiska bilder från jordens olika livsmiljöer inleds av ett förord av David Attenborough. Sedan följer fakta om djur och natur indelade efter respektive biom och varje kapitel avslutas med ”Så skyddar vi våra polarområden” och ”Så skyddar vi våra skogar” o.s.v.

 3. Greta Thunberg

  Av: Sánchez Vegara, María Isabel Tipsat av: Linda Harrisson

  I serien Små människor, Stora drömmar presenteras olika inspirerande förebilder som alla hade stora drömmar redan som barn. Nu har Greta Thunberg fått en egen bok och här får läsaren möta Greta som barn och följa henne och hennes intresse och engagemang för vår jord.

 4. Gittan och gråvargarna

  Av: Lindenbaum, Pija Tipsat av: Linda Harrisson

  Gittans förskola ska på utflykt till andra sidan ängen. Längs vägen klappar kompisarna på hundar, hoppar över diken och håller i maskar. Inte Gittan. ”Hon vågar nästan inget.”

 5. Trollen i skogen

  Av: Cederlund, Charlotte Tipsat av: Linda Harrisson

  Astrid sitter på tåget till mormor och grämer sig över den inställda höstlovsresan till Teneriffa. Nu ska lovveckan istället tillbringas hos mormor i den övergivna byn Bråfall i Dalarna.

Visa fler sidor...