Lindas boktips

 1. Chokladbollar

  Av: Öhrn, Mia Tipsat av: Linda Harrisson

  Äventyr behöver inte innebära en stor vandringsryggsäck fullastad med sovsäck och liggunderlag. En filt och en fikakorg kan vara äventyrligt nog vissa dagar! Börja dagen med att baka tillsammans innan ni går till parken.

 2. Svenska fåglar

  Av: Emtenäs, Martin Tipsat av: Linda Harrisson

  Martin Emtenäs är för många ett välkänt ansikte efter sina uppdrag som programledare för Mitt i naturen och Det stora fågeläventyret (SVT). Förra året kom faktaboken Svenska fåglar och under våren har serien följts upp med Svenska däggdjur.

 3. Vandra med barn i Skåne

  Av: Hildeman, Ina Tipsat av: Linda Harrisson

  En fantastiskt bra bok för familjer som är nyfikna på att upptäcka Skåne tillsammans med barn! Boken är uppdelad i tre avsnitt: Vandra och rulla lätt, Klurigare vandringsturer och Utmanande stora äventyr.

 4. Expedition rädda revet

  Av: Wahldén, Christina Tipsat av: Linda Harrisson

  Tanken var att Alice, 11 år, skulle vara tillsammans med sin mormor medan mamman skulle resa iväg på en ny forskningsresa. Men så är olyckan framme och mormor hamnar på sjukhus. Alice får då istället följa med sin mamma till den lilla ön Lady Elliot Island.

 5. Vår planet - vårt fantastiska hem i universum

  Av: Whyman, Matt Tipsat av: Linda Harrisson

  Denna bok i stort format som bjuder på fantastiska bilder från jordens olika livsmiljöer inleds av ett förord av David Attenborough. Sedan följer fakta om djur och natur indelade efter respektive biom och varje kapitel avslutas med ”Så skyddar vi våra polarområden” och ”Så skyddar vi våra skogar” o.s.v.

Visa fler sidor...