Jag arbetar som barn- och ungdomsbibliotekarie på Kävlinge bibliotek och är svag för vackra bilderböcker. Även historier som utspelar sig i gamla och ståtliga hus, för såväl barn som vuxna, får mitt hjärta att klappa lite extra. Fråga mig gärna om tips när vi ses på bibblan!

Lindas boktips

 1. Petter och skelettet

  Av: Brenckert, Eva Tipsat av: Linda Harrisson

  Om det roliga och samtidigt svåra i att sova borta.

 2. Månulvarna

  Av: Ahlin, Malin Tipsat av: Linda Harrisson

  Om att längta bort men att på vägen dit se det vackra i platsen där man var från början. Månulvarna älskar glittrande och glänsande saker.

 3. Du ska inte gråta vintervarg

  Av: Casta, Stefan Tipsat av: Linda Harrisson

  Om ensamhet, fantasi och vänskap. Någonting finns utanför Stiegs fönster som väckt honom. Han vet inte vad. Är det en tjuv? Är det ett djur? Det är en vintervarg.

 4. Ticke tack!

  Av: Hellsing, Lennart Tipsat av: Linda Harrisson

  Några utav Lennart Hellsings barnvisor har kommit i pekboksform med vackra illustrationer av Lena Sjöberg. Ticke Tack! är nog min favorit med den förtjusande Selma Selleri i sin kjol med broderi eller den lite blyge Gabriel Gräslök som kikar fram bakom sitt salladsblad.

 5. Monstret vid örnklippan

  Av: Hellberg, Amanda Tipsat av: Linda Harrisson

  Om familjen Skrämsson – den ängslige pappan som är rädd för nästan allt men är en hejare på att baka kakor, uppfinnarmamman som med spik och hammare bygger Lilla Blåkulla, farbror Knota som skramlar omkring i moraklockan, Blå frun som svävar på ovanvåningen och några till.

Visa fler sidor...