Barn- och ungdomsbibliotekarie

Lindas boktips

 1. Bara för dig på lågstadiet

  Tipsat av: Linda Harrisson

  För barnet som vill ha längre texter finns denna samling med tolv olika berättelser om livet på lågstadiet. Här handlar det inte om att börja skolan utan mera om livet under hela lågstadiet. Om familjen, om att vara kär och om det svåra med vänskap.

 2. Smarta små upptäcker skolan

  Tipsat av: Linda Harrisson

  En bok i det större formatet där läsaren får följa en klass under det första läsåret från det nerviga uppropet till skolavslutningen med syrendoft i klassrummet. Utöver berättelserna om klass 1 Rönnen så finns också texter från olika barnböcker som alla handlar om att vara ny i skolans värld.

 3. Jag ska börja skolan

  Tipsat av: Linda Harrisson

  I denna antologi hittar vi korta utdrag ur böcker med karaktärer som är välkända för flera barn i börja-skolan-ålder. Utdragen är av det kortare slaget, ofta endast två uppslag, med massor av illustrationer i färg. Några få längre texter finns också som passar bra att läsa högt tillsammans med skolbarnet.

 4. Ängeln utan vingar

  Av: Mangold, Maud Tipsat av: Linda Harrisson

  Teas sorg och ensamhet är stor efter att bästa vännen Gabriel inte längre kommer till skolan. Var håller han hus? Så möter Tea en dag Hilja som tar henne med till Landet på andra sidan.

 5. Ut i det vilda

  Av: Hunter, Erin Tipsat av: Linda Harrisson

  Älskar du katter och äventyr? Då är serien Warriors något för dig! I seriens först del byter tamkatten Rost ett liv i lugn och ro mot en betydligt äventyrligare tillvaro bland vildkatterna.

Visa fler sidor...