Katjas boktips

 1. Poet X

  Av: Acevedo, Elizabeth Tipsat av: Katja Lehmann

  Hur kan man försvinna när man ändå tar plats hur mycket man än försöker? Hur kan man få det som man vet är förbjudet? Genom att stå upp för det man vill, för det man kan, för det man känner och för det man inte längre vill acceptera.

 2. Gips

  Av: Woltz, Anna Tipsat av: Katja Lehmann

  I Anna Woltz andra bok på svenska vägrar 12-åriga Fitz att lämna lägenheten utan en tigermask, har en lillsyster tappat sin fingertopp vid en cykelolycka och känner en pappa mycket ont både i magen och i hjärtat.

 3. Prinsen av Porte de la Chapelle

  Av: Drewsen, Annelie Tipsat av: Katja Lehmann

  Efter tre år i Sverige blir Salar tvungen att lämna allt – allt som han så småningom och försiktigt har byggt upp: ett språk, en skola, kompisar, en familj, ett hem.

 4. Nattexpressen

  Av: Erlandsson, Karin Tipsat av: Katja Lehmann

  Karin Erlandsson har skapat en värld fylld av värme och omtanke, men också sorg och saknad. Varje december är Danja hos mormor som bor i ett gammalt stationshus vid ett övergivet tågspår.

 5. Hur funkar en fyr

  Av: Beljaev, Roman Tipsat av: Katja Lehmann

  Vill du veta hur långt fyrens ljus når eller hur man gjorde innan fyrarna fanns? Roman Beljajev, författare och illustratör verksam i Moskva, har skapat en faktabilderbok om hur det är att bo i en fyr, vad fyren är bra för och hur fyren fungerar.

Visa fler sidor...