Katjas boktips

 1. Nattexpressen

  Av: Erlandsson, Karin Tipsat av: Katja Lehmann

  Karin Erlandsson har skapat en värld fylld av värme och omtanke, men också sorg och saknad. Varje december är Danja hos mormor som bor i ett gammalt stationshus vid ett övergivet tågspår.

 2. Hur funkar en fyr

  Av: Beljaev, Roman Tipsat av: Katja Lehmann

  Vill du veta hur långt fyrens ljus når eller hur man gjorde innan fyrarna fanns? Roman Beljajev, författare och illustratör verksam i Moskva, har skapat en faktabilderbok om hur det är att bo i en fyr, vad fyren är bra för och hur fyren fungerar.

 3. Isresan

  Av: Tidholm, Thomas Tipsat av: Katja Lehmann

  Isresan är berättelsen om Ida, Jock och Max, som driver bort på ett isflak och kommer ända ut på ishavet. De kämpar sig fram över isen och tar sig iland på en främmande kust. Där måste de tillbringa en hel vinter i en liten koja, medan snöstormen viner utanför.

 4. The hate u give

  Av: Thomas, Angie Tipsat av: Katja Lehmann

  Berättaren Starr är en sextonårig svart tjej som bor i problemområdet Garden Heights. Hon och syskonen har börjat i en helvit privatskola, efter det att pappan lämnade gängkriminaliteten.

 5. Love, Simon

  Av: Albertalli, Becky Tipsat av: Katja Lehmann

  Simon Spier är slarvig, glömmer att logga ut från bibliotekets dator och när skolkamraten Martin upptäcker hans mejl till ”Blue” avslöjas den hemlighet Simon hållit så länge. Simon är homosexuell och nu hotar Martin att avslöja det, så Simon inser att han måste komma ut väldigt snart om han ska kunna göra det på sitt sätt.

Visa fler sidor...