Jag arbetar som barn- och ungdomsbibliotekarie på Löddeköpinge bibliotek och älskar välskrivna böcker oavsett vilken ålder de är skrivna för. 

Katjas boktips

 1. Min bror heter Jessica

  Av: Boyne, John Tipsat av: Katja Lehmann

  Sam har alltid sett upp till sin storebror, Jason. Till skillnad från Sam så är Jason populär, fantastiskt duktig på fotboll och tjejerna flockas runt honom. Men en kväll samlar Jason ihop sin familj för att berätta om något som han har burit inom sig under en lång tid.

 2. De afghanska sönerna

  Av: Persson, Elin Tipsat av: Katja Lehmann

  Rebecka är ny på jobbet på HVB-hemmet och försöker följa alla regler som står i pärmen, vilket inte är så lätt. Hon får rådet att lämna jobbet på jobbet, att inte låta sig bli berörd.

 3. Tschick

  Av: Herrndorf, Wolfgang Tipsat av: Katja Lehmann

  Maik Klingenberg är inte särskilt populär. Han har inga vänner, klasskamraterna skrattar åt honom i skolan och han får aldrig vara med på deras fester.

 4. Hemma hela sommaren

  Av: Johansson, Elin Tipsat av: Katja Lehmann

  Hemma hela sommaren har blivit utvald som årets 6-åringsbok som alla barn som börjar skolan efter sommaren skulle ha lyssnat på efter en rundvandring på biblioteket. Så sorgligt för oss på barnteamet på biblioteken i Kävlinge, att vi inte kan träffa de blivande 6-åringarna i år.

 5. Svenska fåglar - jämför och lär känna 40 arter

  Av: Emtenäs, Martin Tipsat av: Katja Lehmann

  Skogspromenader är nutidens ersättning för besöken på lekparadiset eller vattenlandskapet. Eller varför inte bara låta blicka svepa över trädgården, skolgården eller lekplatsen. Då kommer du hitta alla dessa ivriga bobyggare, musikanter eller flygmästare.

Visa fler sidor...