Katjas boktips

 1. The hate u give

  Av: Thomas, Angie Tipsat av: Katja Lehmann

  Berättaren Starr är en sextonårig svart tjej som bor i problemområdet Garden Heights. Hon och syskonen har börjat i en helvit privatskola, efter det att pappan lämnade gängkriminaliteten.

 2. Love, Simon

  Av: Albertalli, Becky Tipsat av: Katja Lehmann

  Simon Spier är slarvig, glömmer att logga ut från bibliotekets dator och när skolkamraten Martin upptäcker hans mejl till ”Blue” avslöjas den hemlighet Simon hållit så länge. Simon är homosexuell och nu hotar Martin att avslöja det, så Simon inser att han måste komma ut väldigt snart om han ska kunna göra det på sitt sätt.

 3. Helt ärligt

  Av: Garrett, Camryn Tipsat av: Katja Lehmann

  Simone har fått chansen att börja om på en ny skola – och den här gången ska allt bli annorlunda. Hon får nya vänner, engagerar sig som elevregissör i skolmusikalen och vågar till och med flirta med Miles, killen som väcker fjärilarna i magen och mycket mer, varje gång han dyker upp.

 4. Hur många fiskar finns det i havet?

  Av: Nikka, Sigrid Tipsat av: Katja Lehmann

  ”Vad tänker Pingviner som ser fåglar som flyger, hur känns det att alltid på isen bli kvar?” Det är helt otroligt hur många funderingar, frågor och världens alla ensamheter ryms i Sigrid Nikkas bilderbok.

 5. Hålla andan

  Av: Wiström, Flora Tipsat av: Katja Lehmann

  Flora Wikströms berättelse är så mycket mer än bara en till bok i Metoo-rörelsens farvatten och alla avslöjanden av övergrepp inom idrotten världen över. Utöver sexuellt maktutövande utforskar hon ämnen som kroppslighet, prestationskrav och förbundet mellan syskonen.

Visa fler sidor...