Jag är bibliotekarie med inriktning på vuxenverksamhet. Jag frossar gärna i skönlitteratur, framför allt samtida kvinnliga författare, men läser det mesta förutom deckare och fantastik. Jag läser också en massa bilderböcker och kapitelböcker för yngre barn. Jag älskar att prata om böcker, att skriva om böcker och att diskutera böcker.

Fridas boktips

 1. Självmedkänsla

  Av: Lagercrantz, Agneta Tipsat av: Frida Lindkvist

  Agneta Lagercrantz är journalist som skriver om sin egen väg till att upptäcka den skoningslösa inre kritikern och har efter hårt arbete hittat ömhet till sina egna tillkortakommanden.

 2. Kring denna kropp

  Av: Wollter, Stina Tipsat av: Frida Lindkvist

  Har du dåligt självförtroende? Tycker inte att du är tillräckligt smal eller snygg? Vågar du inte ta plats? Då är Stina Wollters bok ett bra motgift. Med konstnärens blick på kroppen och varandet är hon frisk och klar.

 3. Nora eller Brinn Oslo brinn

  Av: Frid, Johanna Tipsat av: Frida Lindkvist

  Johanna har en dansk pojkvän, djävulsk endometrios och väldigt dåligt självförtroende. Hon råkar på sin pojkväns ex Nora i sociala medier, och sedan är det kört. Svartsjukan bränner genom hela hennes väsen och hon ägnar nästan all sin tid åt att kolla upp vad Nora gör på nätet.

 4. Pappaklausulen

  Av: Khemiri, Jonas Hassen Tipsat av: Frida Lindkvist

  Khemiri skriver förrädiskt lättläst! Man slukar hans böcker som smågodis, och sedan ångrar man att man inte sparade lite av godispåsen så att den räckte lite längre. Det positiva med böcker är ju då att man kan läsa dem en gång till, och det förtjänar Khemiri.

 5. Den brinnande flickan

  Av: Messud, Claire Tipsat av: Frida Lindkvist

  Två bästisar i Royston, Massachusetts, har varit varandras systrar sedan första gången de möttes på förskolan. De har båda blå ögon, och inga syskon – men där slutar likheterna.

Visa fler sidor...