Fridas boktips

 1. Skiljas utan att förlora sig själv

  Av: Larsen, Michael Tipsat av: Frida Lindkvist

  Larsen arbetar som relationscoach och har själv genomgått en smärtsam separation. Han skriver den här boken personligt och med trovärdighet. Hans ingång till boken var att han hade skrivandet med sig medan han separerade, som ett slags meningsskapande: de erfarenheter jag gör ska jag dela med andra.

 2. Efterbörd

  Av: Cusk, Rachel Tipsat av: Frida Lindkvist

  Cusk slog igenom stort med trilogin som börjar med boken Konturer. Innan dess, 2012, skrev hon Efterbörd som är en gripande skildring av tiden efter en skilsmässa. Livet, som hon vet det, slås i spillror, och hon ser allt från en helt annan synvinkel.

 3. Jag borde sagt det först

  Av: Wall, Annika Tipsat av: Frida Lindkvist

  Pang bom kommer maken, den misslyckade rockstjärnan, hem och säger att han vill skiljas. Kvinnan fattar ingenting, och vill heller inte tro att det är sant. Undan för undan förstår vi dock att det bakom den perfekt bohemiska inredningen med samlade Lisa Larsson-figurer och utställningsaffischer sjuder ett raseri och en bitterhet.

 4. Älskade

  Av: Morrison, Toni Tipsat av: Frida Lindkvist

  Nobelpristagaren Toni Morrison briljerar i den här romanen om slaveriets fasor och sorgen över döda barn. Sethe är en stark och ståtlig kvinna som växte upp på en plantage i den amerikanska södern, utan att veta vem hennes mamma var.

 5. Fyren mellan haven

  Av: Stedman, M. L Tipsat av: Frida Lindkvist

  En storslagen och känslosam roman som utspelar sig i Australien i början av förra seklet. Den forne och lovordade soldaten Tom får tjänst som fyrvaktare på den ensliga och avlägsna ön Janus Rock. Han träffar Isabel, som följer med honom ut för att leva detta isolerade liv tillsammans med honom.

Visa fler sidor...