Jag är bibliotekarie med inriktning på vuxenverksamhet. Jag frossar gärna i skönlitteratur, framför allt samtida kvinnliga författare, men läser det mesta förutom deckare och fantastik. Jag läser också en massa bilderböcker och kapitelböcker för yngre barn. Jag älskar att prata om böcker, att skriva om böcker och att diskutera böcker.

Fridas boktips

 1. Kejsarens barn

  Av: Messud, Claire Tipsat av: Frida Lindkvist

  New York, sommaren innan den 11 september 2001. Vi får läsa om bland annat en priviligierad liten familj, med överhuvudet Murray Thwaite i mitten. Han är en kulturman deluxe.

 2. Ponti

  Av: Teo, Sharlene Tipsat av: Frida Lindkvist

  En roman som utspelar sig i Singapore, som ”ligger en grad norr om ekvatorn och känns som punkten solen siktar på för att skjuta ett dödande skott mot jorden.” Det är svettigt, och det är deppigt.

 3. Vuxna människor

  Av: Aubert, Marie Tipsat av: Frida Lindkvist

  En kärnfull roman om syskonskap. Två systrar och deras mamma träffas tillsammans med sina nya familjer i en gemensam hytte i Norge ett par dagar. Systrarna har alltid haft en fastslagen hierarki mellan sig.

 4. Kärlek utan manus

  Av: Nicholls, Owen Tipsat av: Frida Lindkvist

  En kärlekshistoria mellan filmnörden Nick, som har uselt självförtroende, och Ellie som är fotograf och har stora drömmar om livet. De träffas på en studentfest när Obama blir vald som president för första gången. Den natten var magisk, när deras relation peakade, enligt Nick.

 5. Välkommen till Flanagans

  Av: Hellberg, Åsa Tipsat av: Frida Lindkvist

  London på 60-talet! En färgsprakande och frisläppt tid. Linda tvingas från svenska Fjällbacka för att ta över hotellet The Flanagans efter sin far när denne dör. Hon har ingen erfarenhet av att driva hotell och är totalt motarbetad av sina vidriga kusiner.

Visa fler sidor...