Jag är bibliotekarie med inriktning på vuxenverksamhet. Jag frossar gärna i skönlitteratur, framför allt samtida kvinnliga författare, men läser det mesta förutom deckare och fantastik. Jag läser också en massa bilderböcker och kapitelböcker för yngre barn. Jag älskar att prata om böcker, att skriva om böcker och att diskutera böcker.

Fridas boktips

 1. Den parfymerade trädgården

  Av: Unnes, Elin Tipsat av: Frida Lindkvist

  Elin Unnes är en journalist och författare som drabbats av odlingsdjävulen. Sedan hon blev med kolonilott var inget mer sig likt. Hon kunde inte tänka på annat än odling.

 2. Samlade verk

  Av: Sandgren, Lydia Tipsat av: Frida Lindkvist

  En tegelsten till debut. 700 sidor läsglädje och med en berättelse som blir till ett enormt sockersug. En roman som kretsar kring 50-årige Martin Berg, förläggare och aspirerande författare. I nutid och dåtid får vi läsa hans livshistoria från gymnasiet och framåt.

 3. Jag ser allt du gör

  Av: Norlin, Annika Tipsat av: Frida Lindkvist

  Låtskrivaren och artisten Annika Norlin har alltid varit nummer ett för mig, med låttexter som noveller och otroligt uttrycksfull röst. Att hon skulle debutera som skönlitterär författare var både väntat och fantastiskt. Förväntningarna var skyhöga och infrias med råge.

 4. Kejsarens barn

  Av: Messud, Claire Tipsat av: Frida Lindkvist

  New York, sommaren innan den 11 september 2001. Vi får läsa om bland annat en priviligierad liten familj, med överhuvudet Murray Thwaite i mitten. Han är en kulturman deluxe.

 5. Ponti

  Av: Teo, Sharlene Tipsat av: Frida Lindkvist

  En roman som utspelar sig i Singapore, som ”ligger en grad norr om ekvatorn och känns som punkten solen siktar på för att skjuta ett dödande skott mot jorden.” Det är svettigt, och det är deppigt.

Visa fler sidor...