Charlottes boktips

 1. Falafelflickorna

  Av: Wahldén, Christina Tipsat av: Charlotte Sager

  Hawa drömmer om att bli polis när hon blir stor, för att förbereda sig startar hon en detektivbyrå. Hon hittar sin fristad på områdets bibliotek och när bibliotekarien Barbro åker på semester åtar sig Hawa att ta hand om hennes hund. I gengäld får Hawa vara i det stängda biblioteket vilket blir detektivbyråns hemvist.

 2. Modersmål

  Av: Monasar, Mona Tipsat av: Charlotte Sager

  En stark känsla av hemlöshet präglar dikterna i denna lysande debutbok, med lika lysande illustrationer av Tova Jertfelt. Författaren skriver om det som av andra beskrivs som misär men som är som mest hemma för henne.

 3. Mizeria

  Av: Farshin, Melody Tipsat av: Charlotte Sager

  Aicha och Ali är tvillingar som bor i en Stockholmsförort, tonåringar på väg in i vuxenlivet. Aicha är superförälskad i killen som hon träffat på snapchat, men vem är han egentligen?

 4. Sånt som försvinner

  Av: Alemagna, Beatrice Tipsat av: Charlotte Sager

  Denna finurliga bilderbok bjuder på små stunder och ögonblick, som inte direkt är uppenbara men som hela tiden sker i livet, och som i nästa stund plötsligt försvinner.

 5. Petras prick

  Av: Nilsson Thore, Maria Tipsat av: Charlotte Sager

  Petra vaknar en vintermorgon och är alldeles stel i kroppen. Hon märker att det är någonting som inte stämmer med hennes päls. När Petra tittar sig i spegeln ser hon till sin förskräckelse att en av hennes prickar saknas.

 6. Är du min bror

  Av: Liu, Xugong Tipsat av: Charlotte Sager

  Den brandgula hästen letar efter sin försvunna bror.  Han vet inte ens hur brodern ser ut och det enda spåret han har är ett trasigt fotografi, där hans bror är bortriven.

 7. Något hemligt

  Av: Berthet, Sofie Tipsat av: Charlotte Sager

  Kompisarna Bim och Mateo har båda en speciell förmåga att förstå djur. En dag hittar de ett skjul i skogen med hungriga och rädda kattungar, och en utmärglad kattmamma. Mateo vill genast ta kattungarna till Djurens vännen men Bim vill att det ska vara en hemlighet.

 8. Nåt trassligt inuti

  Av: Friedner, Cina Tipsat av: Charlotte Sager

  11-åriga Isas pappa har åkt in till sjukhuset under natten, till ”psyket” som mormor säger trots mammas protest. Även om Isa och hennes lillasyster alltid levt med pappas depression är det jobbigt att pappa blivit inlåst igen.

 9. Markus Mittemellan

  Av: Kieri, Katarina Tipsat av: Charlotte Sager

  Det har blivit sportlov. När Markus kommer hem till lägenheten efter skolan är dörren till sovrummet stängd. Därinne ligger mamma och det betyder något särskilt.

Visa fler sidor...