Elisabets boktips

 1. På tunn is

  Av: Diski, Jenny Tipsat av: Elisabet Nordlander

  Jenny Diskis skildring av sin resa till Antarktis och den turbulenta barndomen. Tvångstanken om att resa till Antarktis bygger på en längtan efter lugn, efter vitt som breder ut sig så långt ögat kan nå.

 2. Med mig leker livet

  Av: Grossman, David Tipsat av: Elisabet Nordlander

  Tre generationers kvinnor (och en pappa) reser tillsammans för att nysta upp den familjetragedi som lade grunden för de två yngres liv: ödelade den enas och tvingade den andra att starta livet med en ofullkomlig hand.

 3. Jordlöparens bok

  Av: Tidholm, Thomas Tipsat av: Elisabet Nordlander

  Poesi om naturen och konsten. Hur lever egentligen djuren, hur ordnar de sin värld, vad tänker de på och vad diskuterar de? Jordlöparens bok består av mjuka, fina betraktelser över en del av verkligheten som människor har tappat kontakt med.

 4. Dödligt arv

  Av: Rhys, Rachel Tipsat av: Elisabet Nordlander

  Eve får ett efterlängtat avbrott i efterkrigstidens bistra verklighet när hon får reda på att hon blivit utsedd till arvtagare åt en okänd man på franska Rivieran. Mot hennes tråkiga makes vilja åker hon ner till medelhavet för att få reda på vad hon har ärvt.

 5. Lejonens beskyddare

  Av: Callaghan, Louise Tipsat av: Elisabet Nordlander

  Imad kallar sig Abu Laith som betyder lejonens beskyddare. Han är galen i stora kattdjur och Mosuls egen Tiger king. Han tar hand om Mosuls zoo, och i synnerhet lejonfamiljen som lever där. När IS intar Mosul förändras livet där drastiskt.

 6. Ödesmark

  Av: Jackson, Stina Tipsat av: Elisabet Nordlander

  I Ödesmark bor Liv med sin pappa Vidar och tonårsson Simon. Inte långt därifrån bor bröderna och småskurkarna Liam och Gabriel. Ett tips om att Vidar sitter på en förmögenhet som han inte har satt in på banken får Liam och Gabriel att försöka sig på ett rån, ett allvarligare brott än de tidigare utfört.

 7. En stund är vi vackra på jorden

  Av: Vuong, Ocean Tipsat av: Elisabet Nordlander

  En son skriver till sin mor om sin uppväxt. Modern och mormodern har flytt från Vietnam där de upplevt krig och svält, sonen ska nu växa upp i det nya landet med de svårigheter som det innebär.

 8. Alltid Hejdå

  Av: Thörn, Alma Tipsat av: Elisabet Nordlander

  I början av 2000-talet följer vi tolvåriga Alma som ska spendera exakt halva sommarlovet med sin pappa. Innan hon reser från mamma hittar hon hennes gamla dagbok från när hon var i samma ålder.

 9. En klump i magen

  Av: Granroth, Malin Tipsat av: Elisabet Nordlander

  Malin är säker på att hon aldrig ska skaffa barn. När testet visar positivt blir hon själv förvånad över att hon och sambon beslutar sig för att behålla det. Att vara gravid visar sig dock vara rätt svårt.

 10. Kanske är det allt du behöver

  Av: Lockhart, E Tipsat av: Elisabet Nordlander

  Cady Sinclair är äldsta barnbarnet i familjen Sinclair som styrs av morfar Harris nu när mormor har gått bort. Deras tre döttrar kämpar förtvivlat för att säkra sin del av arvet och barnbarnen blir till spelpjäser i de vuxnas intriger.

Visa fler sidor...