Information om bibliotekens verksamhet under mars – april 2020

Biblioteken är viktiga mötesplatser för information och vägledning och i Kävlinge kommun håller biblioteken öppet för besök som vanligt. Vissa avvikelser från ordinarie bemanningstider kan förekomma. Kävlinge kommun följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring offentlig verksamhet och sker förändringar kring öppethållandet annonserar vi här och på vår Facebooksida. https://www.facebook.com/kavlingebibliotek/

Då situationen är utöver den vanliga kommer biblioteken att ställa in alla programpunkter och bokningar mellan 19 mars och 30 april och istället prioritera att hålla biblioteken öppna.

Vi ber dig även att inte besöka biblioteken om du är sjuk eller känslig för smitta, använd då hellre våra digitala tjänster. Är du i behov av hjälp för att hämta/lämna böcker hos oss kan du kontakta kommunens volontärverksamhet. https://www.kavlinge.se/5.28fb9735170b0a3096d2580e.html

Vi behöver alla hjälpas åt att skydda känsliga personer från risken att smittas. Vi ber därför dig som är sjuk att stanna hemma och inte besöka bibliotekets lokaler.

För att minska risken för smittspridning ytterligare inför biblioteken tillfälligt fritt antal omlån av medier som inte är reserverade av någon annan. Fritt antal omlån gäller inte lån från andra bibliotek (fjärrlån). Lånetiden på kvittot/ mina sidor gäller. Om du behöver hjälp att låna om är du välkommen att kontakta oss.

Skrivet av: Sebastian Harrison den 17 mars 2020