Information om bibliotekens verksamhet med anledning av covid-19

Biblioteken är viktiga mötesplatser för information och vägledning och i Kävlinge kommun håller biblioteken öppet för besök som vanligt.

Vissa avvikelser från ordinarie bemanningstider kan förekomma. Kävlinge kommun följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring offentlig verksamhet och sker förändringar kring öppethållandet annonserar vi här och på vår Facebooksida: https://www.facebook.com/kavlingebibliotek/

Många programpunkter är inställda till 30 september. En del program kommer att genomföras digitalt - se bibliotekets programkalender för mer information. 

Tänk på att hålla ett avstånd på 1,5 meter till personal och andra besökare när du besöker biblioteket. På grund av Folkhälsomyndighetens rådande rekommendationer kan vi för närvarande inte hjälpa till vid kopieringen eller scanningen. Du får gärna kopiera själv.  

Vi ber dig att inte besöka biblioteken om du är sjuk eller känslig för smitta, använd då hellre våra digitala tjänster. Är du i behov av hjälp för att hämta/lämna böcker hos oss kan du kontakta kommunens volontärverksamhet. 

För att minska risken för smittspridning ytterligare har vi tills vidare: 

  • Förlängd lånetid på de flesta böcker till 6 veckor
  • Förlängd lånetid på tidningar och DVD-filmer till 4 veckor
  • Utökat antal omlån
  • Inga nya förseningsavgifter genereras under sommaren 

Fritt antal omlån gäller inte lån från andra bibliotek (fjärrlån). Om du behöver hjälp att låna om är du välkommen att kontakta oss.

Om du vill ha tips på saker du kan göra hemifrån - se film, läsa gratis e-böcker - har vi samlat en lista med tips här! 

Tack för visad förståelse! 

Bibliotekspersonalen i Kävlinge 2020-06-26

den 17 mars 2020