Strömmande film

Om du har ett bibliotekskort hos biblioteken i Kävlinge kan du låna film hos Cineasterna. Cineasterna är en strömmande filmtjänst - allt du behöver för att låna film är en dator, surfplatta eller smart telefon med internetuppkoppling och ett bibliotekskort. 

Du kan låna fyra filmer i månaden, lånetiden är 48 timmar. Under lånetiden kan du spela filmen ett obegränsat antal gånger. Biblioteket har en begränsad pott för hur många filmer som lånas ut totalt varje kalendermånad, om potten tar slut går det inte att låna mer den månaden. 

Hur lånar jag?

Gå till Cineasterna. Välj Kävlinge bibliotek i listan över bibliotek och sen kan du söka och bläddra bland filmerna. När du har hittat filmen du vill se anger du ditt bibliotekskortnummer och din PIN-kod för att låna den. 

Här hittar du frågor och svar om Cineasterna. Kontakta biblioteket om du har glömt din PIN-kod eller har problem att logga in. Om du har frågor om tjänsten kan du även kontakta Cineasternas support, support@cineasterna.se

Har du en iPhone eller iPad?

Om du vill casta från en iPhone eller iPad till din tv kan du ladda ner Cineasterna Chromecast App på Appstore. Med appen kan du se Cineasternas filmer på TV via Google Chromecast. Om du vill casta en film från en Android-enhet behöver du inte appen. 

Vad är en Chromecast? 

Chromecast är en digital medieströmningsenhet utvecklad av Google. Med hjälp av en Chromecast kan du strömma innehåll från mobilen, surfplattan eller datorn direkt till en TV. Chromecasten ansluts till TV:n genom en HDMI-kabel. Att strömma innehåll till TV:n med en Chromecat kallas att man "castar". 

Cineasterna