Ansvarig för facklitteratur i Kävlinge

Sebastians boktips

 1. Killers of the flower moon

  Av: Grann, David Tipsat av: Sebastian Harrison

  På 1920-talet var osagefolket i Oklahoma, USA rikast i världen per capita på grund av ett stort oljefynd på deras reservat. Oljepengarna möjliggjorde dyra bilar och stora residens, vilket blev en internationell nyhet som väckte blandade känslor hos allmänheten.

 2. Säg inget

  Av: Keefe, Patrick Radden Tipsat av: Sebastian Harrison

  I december 1972 blir den 38-åriga änkan Jean McConville kidnappad i Belfast av ett maskerat gäng. Hennes tio barn återser henne aldrig och det ouppklarade mordet blir ett av de mest omtalade brotten på Nordirland.

 3. Sarajevo

  Av: Selimović, Jasenko Tipsat av: Sebastian Harrison

  Selimovic bodde i Sarajevo när den bosnienserbiska armén omringade staden 1992 ¬– en belägring som skulle vara i 1425 dagar. Artillerield blev snart en del av vardagen. Runt varje gathörn fanns det väntande prickskyttar, varav vissa var gamla vänner eller grannar.

 4. Revolutionary road

  Av: Yates, Richard Tipsat av: Sebastian Harrison

  En amerikansk klassiker där Paris utgör drömstaden för ett krisande par i en medelklassförort på 50-talet. Frank och April Wheelers liv är utåt sett perfekt.

 5. Vernon Subutex 1-3

  Av: Despentes, Virginie Tipsat av: Sebastian Harrison

  Vernon Subutex har inget jobb sedan hans kultförklarade skivbutik fick stänga ned. När hans rika rockstjärnekompis Alex Bleach plötsligt dör finns det ingen kvar som kan hjälpa honom med hyran.

Visa fler sidor...