Gillar att läsa allt möjligt och snacka om allt möjligt. 

Är svag för amerikansk litteratur. 

Sebastians boktips

 1. Asymmetry

  Av: Halliday, Lisa Tipsat av: Sebastian Harrison

  Redaktören och New York-bon Alice inleder ett komplext förhållande med den betydligt äldre och världsberömda författaren Ezra Blazer (som antas vara baserad på Philip Roth, då Halliday dejtade honom en period).

 2. Gun Love

  Av: Clement, Jennifer Tipsat av: Sebastian Harrison

  Tonåringen Pearl har sedan födseln bott i en bil tillsammans med sin mamma, parkerad utanför en campingplats i en av Floridas fattigare småorter. Trots det hårda klimatet i campingen, som befolkas av missanpassade individer med orimliga mängder skjutvapen, lyckas de skapa en drömlik tillvaro i deras lilla hem.

 3. French Exit

  Av: DeWitt, Patrick Tipsat av: Sebastian Harrison

  Änkan Frances lever ett liv i överflöd tillsammans med sin trettioåriga son Malcolm, van vid att röra sig bland de finaste kretsarna på Manhattan. Plötsligt har förmögenheten som maken lämnat efter sig börjat ta slut, och de blir tvungna att flytta till en hyresfri lägenhet i Paris.

 4. Binas historia

  Av: Lunde, Maja Tipsat av: Sebastian Harrison

  Binas historia innehåller tre berättelser som utspelar sig under olika århundraden. På 1800-talet försöker en vetenskapsman skapa den moderna bikupan. I början av 2000-talet kämpar en amerikansk biodlare för att hålla samman sitt företag när hela bisamhällen plötsligt börjar försvinna.

 5. Triffiderna

  Av: Wyndham, John Tipsat av: Sebastian Harrison

  Tredje och sista tipset är också en roman om civilisationens/mänsklighetens undergång, fast mindre ångestframkallande eftersom den inte riktigt för tankarna till dagens klimatförändringar. Dagen efter ett stort meteorregn vaknar Bill Mason och upptäcker att större delen av mänskligheten har blivit blind.

Visa fler...