Sebastians boktips

 1. Bonjour tristesse

  Av: Sagan, Françoise Tipsat av: Sebastian Harrison

  Och här kommer en till semesterskildring av en fransyska, utgiven bara ett år efter De små hästarna i Tarquinia. Franska författarare är väl helt enkelt bäst på att beskriva den misär som kan uppstå på en semester.

 2. De små hästarna i Tarquinia

  Av: Duras, Marguerite Tipsat av: Sebastian Harrison

  Året är 1953 och två par håller till på en italiensk semesterort. Här händer det ingenting. Paren dricker förstrött Campari, äter på samma restaurang varje kväll och badar emellanåt.

 3. Vi röstar om vi saknar mamma

  Av: Pascoal, Nina Tipsat av: Sebastian Harrison

  Tre systrar och en mamma semestrar på en charterö. Pirrig förväntan blandas med känslor av förvirring när de utforskar ön. Allt berättas ur tolvåriga mellansystern Kornelias perspektiv.

 4. En häst går in på en bar

  Av: Grossman, David Tipsat av: Sebastian Harrison

  Den här boken har ett ovanligt upplägg. Berättelsen utspelar sig under en standup på en klubb. Berättaren befinner sig i publiken efter att ha blivit ditbjuden av ståuppkomikern Dovaleh G, som han inte har träffat på decennier, för att vara ett slags vittne till händelsen.

 5. Ja

  Av: Bernhard, Thomas Tipsat av: Sebastian Harrison

  Tomas Bernhard var känd för sitt hat mot Österrike. Det var så illa att han i sitt testamente förbjöd vidare utgivningar av sina böcker i hemlandet. I den här får man följa en ytterst pessimistisk vetenskapsman som i en slags lång monolog spyr galla över allt och alla.

Visa fler sidor...