Sebastians boktips

 1. Stiftelsetrilogin

  Av: Asimov, Isaac Tipsat av: Sebastian Harrison

  Episk berättelse om det väldiga Vintergatsimperiet som efter tolv tusen år håller på att vittra sönder. Huvudperson är vetenskapsmannen Hari Seldon som vigt sitt liv åt att utveckla psykohistoria, en sorts beteendevetenskap som kan förutse och påverka framtiden.

 2. Dune

  Av: Herbert, Frank Tipsat av: Sebastian Harrison

  Science fiction-klassiker som kommer ut som film i år, och enligt Wikipedia den mest sålda i genren genom tiderna. På planeten Arrakis utvinns Melange, ett preparat som förlänger livet och breddar de mentala förmågorna. Eftersom preparatet bara kan utvinnas på Arrakis finns det stora fördelar med att ha kontrollen över ökenplaneten.

 3. Leviathan Wakes

  Av: Corey, James S. A Tipsat av: Sebastian Harrison

  En riktig blockbuster i bokform. Planeterna i solsystemet har koloniserats. Detektiv Miller, som levt hela sitt liv på en rymdstation i asteroidbältet, får i uppdrag av två förmögna föräldrar att hitta och ta hem deras dotter.

 4. Det enda planet på himlen

  Av: Graff, Garrett M Tipsat av: Sebastian Harrison

  Detta är en uttömmande samling ögonvittnesskildringar av händelserna den 11 september. Cirka 500 röster berättar om dygnet, från att terroristerna kliver på planen till brandmännens och polisens räddningsarbete efter att tornen har rasat.

 5. Falsk spegel

  Av: Tolentino, Jia Tipsat av: Sebastian Harrison

  Falsk spegel är en samling djupgående reflektioner om internet, religion, ecstacy, dokusåpor, bröllop, kapitalism, feminism, athleisure, dyra sallader med mera. Tolentinos texter utgår mycket från vad som händer i USA där typ allt är mer uppskruvat och märkligt, men mycket av det känns också bekant och relaterbart i en svensk kontext.

Visa fler sidor...