Personalen tipsar

Här finns bibliotekspersonalens senaste boktips. Om du vill ha fler lästips är du såklart välkommen att komma till biblioteket eller kontakta oss!

Personalens boktips

 1. Stiftelsetrilogin

  Av: Asimov, Isaac Tipsat av: Sebastian Harrison

  Episk berättelse om det väldiga Vintergatsimperiet som efter tolv tusen år håller på att vittra sönder. Huvudperson är vetenskapsmannen Hari Seldon som vigt sitt liv åt att utveckla psykohistoria, en sorts beteendevetenskap som kan förutse och påverka framtiden.

 2. Dune

  Av: Herbert, Frank Tipsat av: Sebastian Harrison

  Science fiction-klassiker som kommer ut som film i år, och enligt Wikipedia den mest sålda i genren genom tiderna. På planeten Arrakis utvinns Melange, ett preparat som förlänger livet och breddar de mentala förmågorna. Eftersom preparatet bara kan utvinnas på Arrakis finns det stora fördelar med att ha kontrollen över ökenplaneten.

 3. Leviathan Wakes

  Av: Corey, James S. A Tipsat av: Sebastian Harrison

  En riktig blockbuster i bokform. Planeterna i solsystemet har koloniserats. Detektiv Miller, som levt hela sitt liv på en rymdstation i asteroidbältet, får i uppdrag av två förmögna föräldrar att hitta och ta hem deras dotter.

 4. Kreativa Karins jul för barn!

  Av: Andersson, Karin Tipsat av: Linda Harrisson

  I denna färgglada och inspirerande bok kryllar det av roliga förslag på julpyssel. Alla är enkla och kräver inga krångliga instruktioner eller udda material.

 5. Den underliga julklappen

  Av: Sundström, Josefine Tipsat av: Linda Harrisson

  Saga ska fira jul hos morfar på landet. I bilen på väg till morfar hoppas Saga på snö så att skidorna som är lastade i bilen kan komma till användning och Saga kan få visa allt hon vågar. Ett helt år har ju gått sedan det var jul förra gången och tänk vad mycket mer en vågar efter ett helt år!

 6. Lucia med Hallon

  Av: Eklund Wilson, Erika Tipsat av: Linda Harrisson

  I den sjätte boken om Lisa och Hallon har det blivit jul. Världens bästa luciatåg ska det bli med Lisa som tärna, vännen Tyra som tomte och hästen Hallon som lucia. Allt börjar så bra och tanten i affären blir så imponerad av sången att hon ger barnen jättemycket godis.

 7. Bara på besök

  Av: O'Leary, Beth Tipsat av: Frida Lindkvist

  Vad händer om en 79-åring som bor i en pittoresk liten by i Yorkshire byter plats med sin 30-åriga dotterdotter som bor i kollektiv i London? Båda två har ett behov av förändring i sina liv, och när Leena får beordrad semester från sitt hektiska jobb, får hon idén om bostadsbyte som hennes mormor Eileen nappar på direkt.

 8. Sanningens kalas

  Av: Lundström, Marie Tipsat av: Frida Lindkvist

  Den rutinerade programledaren Marie Lundström, som i många år intervjuat författare i P1, gör nu debut som romanförfattare. Hon har skrivit en skruvad och rolig bladvändare med en mycket mörk underton. Språket är finurligt och poetiskt.

Visa fler sidor...

Bokad med Frida och Lisen

Biblioteken i Kävlinges litteraturpodd. Bibliotekarierna Frida och Lisen podcastar om böcker de läst, vill läsa och absolut aldrig kommer att läsa.