Personalen tipsar

Här finns bibliotekspersonalens senaste boktips. Om du vill ha fler lästips är du såklart välkommen att komma till biblioteket eller kontakta oss!

Personalens boktips

 1. Min bror heter Jessica

  Av: Boyne, John Tipsat av: Katja Lehmann

  Sam har alltid sett upp till sin storebror, Jason. Till skillnad från Sam så är Jason populär, fantastiskt duktig på fotboll och tjejerna flockas runt honom. Men en kväll samlar Jason ihop sin familj för att berätta om något som han har burit inom sig under en lång tid.

 2. De afghanska sönerna

  Av: Persson, Elin Tipsat av: Katja Lehmann

  Rebecka är ny på jobbet på HVB-hemmet och försöker följa alla regler som står i pärmen, vilket inte är så lätt. Hon får rådet att lämna jobbet på jobbet, att inte låta sig bli berörd.

 3. Tschick

  Av: Herrndorf, Wolfgang Tipsat av: Katja Lehmann

  Maik Klingenberg är inte särskilt populär. Han har inga vänner, klasskamraterna skrattar åt honom i skolan och han får aldrig vara med på deras fester.

 4. Smartast bland mesar

  Av: Brodin, Anders Tipsat av: Malin Larsson

  Anders Brodin är professor vid Biologiska institutionen på Lunds universitet och har skrivit en bok om en av våra mest välkända fåglar – talgoxen.

 5. Indian-ish

  Av: Krishna, Priya Tipsat av: Malin Larsson

  En inspirerande och färgglad guide till det indisk-amerikanska köket! Matskribenten Priya Krishna är ett välkänt ansikte för oss som slaviskt följer den amerikanska tidningen Bon Appétits-kanal på Youtube.

 6. Slumpens barn

  Av: Levin, Amat Tipsat av: Malin Larsson

  När Amat Levin började skriva en lista med alla svenskgambier han kände till kom han snabbt upp i ett hundratal och bestämde sig för att ta reda på mer om relationen mellan Gambia och Sverige.

 7. Revolutionary road

  Av: Yates, Richard Tipsat av: Sebastian Harrison

  En amerikansk klassiker där Paris utgör drömstaden för ett krisande par i en medelklassförort på 50-talet. Frank och April Wheelers liv är utåt sett perfekt.

 8. Vernon Subutex 1-3

  Av: Despentes, Virginie Tipsat av: Sebastian Harrison

  Vernon Subutex har inget jobb sedan hans kultförklarade skivbutik fick stänga ned. När hans rika rockstjärnekompis Alex Bleach plötsligt dör finns det ingen kvar som kan hjälpa honom med hyran.

Visa fler sidor...

Bokad med Frida och Lisen

Biblioteken i Kävlinges litteraturpodd. Bibliotekarierna Frida och Lisen podcastar om böcker de läst, vill läsa och absolut aldrig kommer att läsa.