Personalen tipsar

Här finns ett urval av bibliotekspersonalens bästa tips på vuxenlitteratur. Om du vill ha fler lästips är du såklart välkommen att komma till biblioteket eller kontakta oss!

Bokad med Lisen och Frida

Biblioteken i Kävlinges litteraturpodd 

Spänning

 1. En kvinna i blått

  Tips Av: Griffiths, Elly Tipsat av: Karin Morwing

  När arkelogen Ruth Galloways vän Cathbad vaktar ett hus i pilgrimsorten Walsingham, får han en kväll syn på en ung kvinna, klädd i nattlinne och blå morgonrock som vandrar runt på kyrkogården. Morgonen efter hittas hon död i ett dike.

 2. Begrav dina döda

  Tips Av: Penny, Louise Tipsat av: Karin Morwing

  Det är Vinterkarneval i Québec, bittert kallt och obeskrivligt vackert. Kriminalkommissarie Armand Gamache har kommit hit för att återhämta sig från en utredning som gått fruktansvärt fel.

 3. Sov du lilla videung

  Tips Av: Börjlind, Cilla Tipsat av: Karin Morwing

  En pojke hittas nedgrävd i Småland med halsen avskuren. Kommissarie Mette Olsäters grupp med kriminalaren Olivia Rönning får i uppdrag att utreda mordet. I närheten av fyndplatsen hittas en kniv med en inskription som tyder på att pojken kan ha fallit offer för en rumänsk kriminell organisation.

 4. Se mörkret

  Tips Av: Hand, Elizabeth Tipsat av: Jens Mattsson

  Det kanske inte är en ungdomsbok, men väl värd att läsa ändå. Huvudpersonen Cass Neary är en nerdekad gammal punkare som tog nattklubbsfoton på sjuttiotalet. Tack vare sitt öga för det mörkt estetiska det flygs hon till Helsingfors för att värdera några konstfoton. Men fotografen blir mördad och hon följer själv ett spår ur det förflutna till black metal-kretsar på ett öde Island i finanskrisens spår, jagad av en mördare. Obehaglig och läsvärd i vintermörkret.

 5. Öppnas i händelse av min död

  Tips Av: Moriarty, Liane Tipsat av: Kerstin Rincón

  Den perfektionistiska Tupperwareförsäljaren Cecilia hittar en dag ett brev hemma med texten "öppnas i händelse av min död". Eftersom makarnas relation inte är så bra kanske John-Paul har en älskarinna, eller? Många trådar vävs samman i både nutid och dåtid. Jag drogs in i situationen och väntade på den dag som Cecilia skulle läsa brevet. En blandning av feelgood och allvarliga frågor om rätt och fel.

Visa fler sidor...