Personalen tipsar

Här finns bibliotekspersonalens senaste boktips. Om du vill ha fler lästips är du såklart välkommen att komma till biblioteket eller kontakta oss!

Personalens boktips

 1. Den parfymerade trädgården

  Av: Unnes, Elin Tipsat av: Frida Lindkvist

  Elin Unnes är en journalist och författare som drabbats av odlingsdjävulen. Sedan hon blev med kolonilott var inget mer sig likt. Hon kunde inte tänka på annat än odling.

 2. Samlade verk

  Av: Sandgren, Lydia Tipsat av: Frida Lindkvist

  En tegelsten till debut. 700 sidor läsglädje och med en berättelse som blir till ett enormt sockersug. En roman som kretsar kring 50-årige Martin Berg, förläggare och aspirerande författare. I nutid och dåtid får vi läsa hans livshistoria från gymnasiet och framåt.

 3. Jag ser allt du gör

  Av: Norlin, Annika Tipsat av: Frida Lindkvist

  Låtskrivaren och artisten Annika Norlin har alltid varit nummer ett för mig, med låttexter som noveller och otroligt uttrycksfull röst. Att hon skulle debutera som skönlitterär författare var både väntat och fantastiskt. Förväntningarna var skyhöga och infrias med råge.

 4. Ängeln utan vingar

  Av: Mangold, Maud Tipsat av: Linda Harrisson

  Teas sorg och ensamhet är stor efter att bästa vännen Gabriel inte längre kommer till skolan. Var håller han hus? Så möter Tea en dag Hilja som tar henne med till Landet på andra sidan.

 5. Ut i det vilda

  Av: Hunter, Erin Tipsat av: Linda Harrisson

  Älskar du katter och äventyr? Då är serien Warriors något för dig! I seriens först del byter tamkatten Rost ett liv i lugn och ro mot en betydligt äventyrligare tillvaro bland vildkatterna.

 6. Kryp

  Av: Leonard, Maya Gabrielle Tipsat av: Linda Harrisson

  En fantasyroman som utspelar sig i miljöerna på och kring Naturhistoriska museet. Läsaren kastas in i mysteriet redan på bokens första sida då professor Bartholomew Cuttle, chef på museet, försvinner under märkliga former.

 7. En stund är vi vackra på jorden

  Av: Vuong, Ocean Tipsat av: Elisabet Nordlander

  En son skriver till sin mor om sin uppväxt. Modern och mormodern har flytt från Vietnam där de upplevt krig och svält, sonen ska nu växa upp i det nya landet med de svårigheter som det innebär.

 8. Alltid Hejdå

  Av: Thörn, Alma Tipsat av: Elisabet Nordlander

  I början av 2000-talet följer vi tolvåriga Alma som ska spendera exakt halva sommarlovet med sin pappa. Innan hon reser från mamma hittar hon hennes gamla dagbok från när hon var i samma ålder.

Visa fler sidor...

Bokad med Frida och Lisen

Biblioteken i Kävlinges litteraturpodd. Bibliotekarierna Frida och Lisen podcastar om böcker de läst, vill läsa och absolut aldrig kommer att läsa.