Personalen tipsar

Här finns bibliotekspersonalens senaste boktips. Om du vill ha fler lästips är du såklart välkommen att komma till biblioteket eller kontakta oss!

Personalens lästips

 1. Övergivenheten

  Av: Åsbrink, Elisabeth Tipsat av: Malin Larsson

  Övergivenheten är en gripande och otroligt viktig roman om mänsklighetens mörkaste sidor som alla borde läsa. Romanen bygger på Elisabeth Åsbrinks familjehistoria och sträcker sig från spanska inkvisitionen fram till vår tid.

 2. Vänligheten

  Av: Ajvide Lindqvist, John Tipsat av: Malin Larsson

  Plötsligt står en gul låst container där i hamnen i Norrtälje. Ingen vet när den dök upp eller varifrån den kommer. När man så småningom kan öppna containern visar sig innehållet vara värre än någon hade kunnat ana.

 3. Handbok för språkpoliser

  Av: Lövestam, Sara Tipsat av: Malin Larsson

  Kryper det av obehag i kroppen när du ser en särskrivning? Förfasas du varje dag över språkets förfall och undrar varför det ska vara så svårt att skilja på de och dem? Grattis, du har blivit antagen till Språkpolishögskolan!

 4. Expedition rädda revet

  Av: Wahldén, Christina Tipsat av: Linda Harrisson

  Tanken var att Alice, 11 år, skulle vara tillsammans med sin mormor medan mamman skulle resa iväg på en ny forskningsresa. Men så är olyckan framme och mormor hamnar på sjukhus. Alice får då istället följa med sin mamma till den lilla ön Lady Elliot Island.

Visa fler sidor...

Bokad med Frida och Lisen

Biblioteken i Kävlinges litteraturpodd. Bibliotekarierna Frida och Lisen podcastar om böcker de läst, vill läsa och absolut aldrig kommer att läsa.