Personalen tipsar

Här finns bibliotekspersonalens senaste boktips. Om du vill ha fler lästips är du såklart välkommen att komma till biblioteket eller kontakta oss!

Personalens lästips

 1. Poet X

  Av: Acevedo, Elizabeth Tipsat av: Katja Lehmann

  Hur kan man försvinna när man ändå tar plats hur mycket man än försöker? Hur kan man få det som man vet är förbjudet? Genom att stå upp för det man vill, för det man kan, för det man känner och för det man inte längre vill acceptera.

 2. Gips

  Av: Woltz, Anna Tipsat av: Katja Lehmann

  I Anna Woltz andra bok på svenska vägrar 12-åriga Fitz att lämna lägenheten utan en tigermask, har en lillsyster tappat sin fingertopp vid en cykelolycka och känner en pappa mycket ont både i magen och i hjärtat.

 3. Prinsen av Porte de la Chapelle

  Av: Drewsen, Annelie Tipsat av: Katja Lehmann

  Efter tre år i Sverige blir Salar tvungen att lämna allt – allt som han så småningom och försiktigt har byggt upp: ett språk, en skola, kompisar, en familj, ett hem.

 4. Dag före röd dag

  Av: Frensborg, Maria Tipsat av: Frida Lindkvist

  Huvudpersonen Helena är en kvinna med stark moralisk kompass samtidigt som hon har ett uppblåst ego. Hon stör mig enormt, och det är ju alltid intressant. Förmodligen får hon mig att känna dåligt samvete, även om jag ibland tycker att hon är ute och cyklar.

Visa fler sidor...

Bokad med Frida och Lisen

Biblioteken i Kävlinges litteraturpodd. Bibliotekarierna Frida och Lisen podcastar om böcker de läst, vill läsa och absolut aldrig kommer att läsa.