Personalen tipsar

Här finns bibliotekspersonalens senaste boktips. Om du vill ha fler lästips är du såklart välkommen att komma till biblioteket eller kontakta oss!

Personalens lästips

 1. Lucy

  Av: Kincaid, Jamaica Tipsat av: Sebastian Harrison

  Fick höra av en kollega att Kincaid skriver en mening om dagen. Det är svårt att föreställa sig, och jag vet inte om det stämmer, men det skulle förklara hennes extremt komprimerade berättarstil. Varje rad har övervägts och det märks.

 2. Den stora skrivboken ; Beviset ; Den tredje lögnen

  Av: Kristof, Agota Tipsat av: Sebastian Harrison

  En läsupplevelse som inte går att jämföra med något annat. Första boken handlar om två tvillingar, Lucas och Klaus, som under ett krig lämnas hos sin mormor i en mindre stad.

 3. Skugga och svalka

  Av: Tran, Quynh Tipsat av: Sebastian Harrison

  En mycket bra debut som utspelar sig i Jakobstad i Finland. Precis som författaren är berättarjaget finlandssvensk med ursprung i Vietnam. Han bor med mamman Má som vill tjäna pengar, och storebrodern Hieu som drömmer om flickor.

 4. Anteckningar om sorg

  Av: Adichie, Chimamanda Ngozi Tipsat av: Felix Sjögren

  Kort, smärtsamt, men gott. Chimamanda Ngozi Adichie tecknar ett otroligt närvarande, personligt och varmt porträtt av sin pappa och sin sorg över förlusten av honom. En förlust som blir större av pandemirestriktioner och oförmåga att fysiskt delta i sorgen.

 5. Patient

  Av: Dahlén, Sofia Tipsat av: Felix Sjögren

  Plötsligt fann jag mig öga mot öga med den här boken. En kollega hade skyltat med den, så framsidan stod vänd ut i biblioteket. Jag är ingen van poesiläsare, men blev nyfiken och tog upp boken.

 6. För att vi hör ihop

  Av: Krantz, Klara Tipsat av: Katja Lehmann

  Hur ska Måna kunna komma tillbaka till den ön som alltid varit Månas och Alice’ ö? En ö som är för alltid förknippad med underbara upplevelser, modiga äventyr, bästa vänskap, härliga minnen och första kärlek?

Visa fler sidor...

Bokad med Frida och Lisen

Biblioteken i Kävlinges litteraturpodd. Bibliotekarierna Frida och Lisen podcastar om böcker de läst, vill läsa och absolut aldrig kommer att läsa.