Personalen tipsar

Här finns bibliotekspersonalens senaste boktips. Om du vill ha fler lästips är du såklart välkommen att komma till biblioteket eller kontakta oss!

Personalens boktips

 1. Svårmodets döttrar

  Av: Laestadius Larsson, Anna Tipsat av: Felix Sjögren

  Okej, jag är född på 90-talet. Allt som hände innan dess är historiskt för mig, så känsliga läsare varnas. Anna Laestadius Larssons senaste bok tar avstamp i 1960-talet, och ett pars trettioåriga bröllopsdag som ska firas, eller det trettioåriga kriget som den ena partens mamma kallar det.

 2. Hon kallades Daisy

  Av: Christina Tipsat av: Felix Sjögren

  Även om det personligen kittlar mer av att läsa folkets historia, snarare än kungligheternas går det inte att förneka att prinsessan Christina i Hon kallades Daisy gör ett ovanligt intimt och gripande porträtt av en kunglighet.

 3. Inferno

  Av: Brown, Dan Tipsat av: Felix Sjögren

  Här ligger betoningen kanske snarare på fiktion än historia, men är det något Dan Brown kan är att ta historiska fakta och skapa hisnande skattjakter och äventyr genom tiderna.

 4. Allt vi har gemensamt

  Av: Torén Björling, Sanna Tipsat av: Malin Larsson

  Vad har människor gemensamt om de inte ens delar samma uppfattning om vad som är sant? Det undersöker journalisten Sanna Torén Björling i den här boken. 3 november är det presidentval i USA, ett land som är mer splittrat än på länge.

 5. Här brusar strömmen förbi

  Av: Ekblad, Stina Tipsat av: Malin Larsson

  Som liten flicka i finlandssvenska Österbotten drömde Stina Ekblad om att bli författare och att skriva poesi. Som vi vet blev det inte så och nu ungefär 60 år senare kommer hennes debutbok.

 6. Året med 13 månader

  Av: Linderborg, Åsa Tipsat av: Malin Larsson

  Hösten 2017 till hösten 2018 var ett dramatiskt år i Sverige: den hetsiga debatten kring Bokmässan och yttrandefrihet, metoo och den stora krisen i Svenska Akademien. Året blev också dramatiskt för Åsa Linderborg som då fortfarande var kulturchef för Aftonbladet.

 7. Lycka är för losers

  Av: Brueggemann, Wibke Tipsat av: Linda Harrisson

  Phoebe, 15 år, och både arg och olycklig. Bästa vännen Poppy har blivit förälskad och hänger bara med nya pojkvännen och Phoebes mamma har återigen packat väskan för att arbeta för Läkare utan gränser och lämnat Phoebe att bo tillsammans med sin gudmor Kate.

 8. Korridorer

  Av: Eriksson Sandberg, Moa Tipsat av: Linda Harrisson

  I detta samarbete mellan Ester Roxberg och Moa Eriksson Sandberg får vi läsa kortare noveller som samtliga skildrar hur det kan vara att gå på högstadiet. Kärlek, vänskap, hämndbegär och svek – allt ryms i en högstadiekorridor.

Visa fler sidor...

Bokad med Frida och Lisen

Biblioteken i Kävlinges litteraturpodd. Bibliotekarierna Frida och Lisen podcastar om böcker de läst, vill läsa och absolut aldrig kommer att läsa.