Personalen tipsar

Här finns bibliotekspersonalens senaste boktips. Om du vill ha fler lästips är du såklart välkommen att komma till biblioteket eller kontakta oss!

Personalens boktips

 1. Hur många fiskar finns det i havet?

  Av: Nikka, Sigrid Tipsat av: Katja Lehmann

  ”Vad tänker Pingviner som ser fåglar som flyger, hur känns det att alltid på isen bli kvar?” Det är helt otroligt hur många funderingar, frågor och världens alla ensamheter ryms i Sigrid Nikkas bilderbok.

 2. Hålla andan

  Av: Wiström, Flora Tipsat av: Katja Lehmann

  Flora Wikströms berättelse är så mycket mer än bara en till bok i Metoo-rörelsens farvatten och alla avslöjanden av övergrepp inom idrotten världen över. Utöver sexuellt maktutövande utforskar hon ämnen som kroppslighet, prestationskrav och förbundet mellan syskonen.

 3. Världar under vatten

  Av: Nilsson, Elin Tipsat av: Katja Lehmann

  Efter succén med Anrop från inre rymden är Elin Nilsson tillbaka med en ny novellsamling. I det lilla formatet som en novell är, skapar hon berättelser med både djup och spänning.

 4. Dödligt arv

  Av: Rhys, Rachel Tipsat av: Elisabet Nordlander

  Eve får ett efterlängtat avbrott i efterkrigstidens bistra verklighet när hon får reda på att hon blivit utsedd till arvtagare åt en okänd man på franska Rivieran. Mot hennes tråkiga makes vilja åker hon ner till medelhavet för att få reda på vad hon har ärvt.

 5. Lejonens beskyddare

  Av: Callaghan, Louise Tipsat av: Elisabet Nordlander

  Imad kallar sig Abu Laith som betyder lejonens beskyddare. Han är galen i stora kattdjur och Mosuls egen Tiger king. Han tar hand om Mosuls zoo, och i synnerhet lejonfamiljen som lever där. När IS intar Mosul förändras livet där drastiskt.

 6. Ödesmark

  Av: Jackson, Stina Tipsat av: Elisabet Nordlander

  I Ödesmark bor Liv med sin pappa Vidar och tonårsson Simon. Inte långt därifrån bor bröderna och småskurkarna Liam och Gabriel. Ett tips om att Vidar sitter på en förmögenhet som han inte har satt in på banken får Liam och Gabriel att försöka sig på ett rån, ett allvarligare brott än de tidigare utfört.

 7. Killers of the flower moon

  Av: Grann, David Tipsat av: Sebastian Harrison

  På 1920-talet var osagefolket i Oklahoma, USA rikast i världen per capita på grund av ett stort oljefynd på deras reservat. Oljepengarna möjliggjorde dyra bilar och stora residens, vilket blev en internationell nyhet som väckte blandade känslor hos allmänheten.

 8. Säg inget

  Av: Keefe, Patrick Radden Tipsat av: Sebastian Harrison

  I december 1972 blir den 38-åriga änkan Jean McConville kidnappad i Belfast av ett maskerat gäng. Hennes tio barn återser henne aldrig och det ouppklarade mordet blir ett av de mest omtalade brotten på Nordirland.

Visa fler sidor...

Bokad med Frida och Lisen

Biblioteken i Kävlinges litteraturpodd. Bibliotekarierna Frida och Lisen podcastar om böcker de läst, vill läsa och absolut aldrig kommer att läsa.