Personalen tipsar

Här finns bibliotekspersonalens senaste boktips. Om du vill ha fler lästips är du såklart välkommen att komma till biblioteket eller kontakta oss!

Bokad med Lisen och Frida

Biblioteken i Kävlinges litteraturpodd. Bibliotekarierna Frida och Lisen podcastar om böcker de läst, vill läsa och absolut aldrig kommer att läsa. 

Personalens senaste boktips

 1. Hajar

  Av: Sheppard, Sarah Tipsat av: Linda Harrisson

  I denna bok om havets läskigaste finns hajatlas, släktträd över Familjen Brosk och givetvis massor av spännande faktarutor. En rolig faktabok för barnet som vill fördjupa sig och lära sig allt! T.ex. får läsaren veta att det i Sverige finns en liten självlysande haj några hundra meter ner i djupet.

 2. Vänta på vind

  Av: Kroon, Oskar Tipsat av: Linda Harrisson

  Vänta på vind är en utav böckerna som nominerats till årets Augustpris i kategorin barn- och ungdomsbok. Valet är inte svårt att förstå. I denna historia möter vi Vinga som tillbringar sommarlovet med morfar som bor ensam på en ö. Båda känner kärleken till havet och relationen mellan barnbarnet och morfadern är poetiskt skildrad.

 3. Den hemliga resan

  Av: Aspviken, Lowe Tipsat av: Linda Harrisson

  När Albertina tillsammans med sin pappa sitter på sjömanskrogen Gryningen träder en man in genom dörren. Flickan noterar att pappa blir spänd och orolig då mannen kommer fram till pappans bord och säger att det är dags för avfärd morgonen därpå.

 4. Madonna

  Av: Villius, Sara Tipsat av: Frida Lindkvist

  En kort roman om moderskap och kvinnlig sexualitet. Huvudpersonen är en författare som inte längre kan skriva, men skriver ändå. Om att vara gift och ha tre barn och ha ett hemligt förhållande med sin före detta lärare.

 5. Snöstorm

  Av: Erba, Augustin Tipsat av: Frida Lindkvist

  Allt börjar med något väldigt vardagligt – ett SJ-tåg står stilla i en snöstorm. När Tomas ska gå och bunkra mat i restaurangvagnen är det någon som rycker tag i honom – Livli, hans livs första och största kärlek från studietiden.

 6. Hennes ord

  Av: Folkesson, Tove Tipsat av: Frida Lindkvist

  Tove Folkesson slog igenom 2013 med Kalmars Jägarinnor, och har fått flertalet priser och stipendier. Jag älskar hennes friska och inspirerande språk! I Hennes ord fortsätter hon att briljera språkligt, samtidigt som hon skriver ingående om hur det är att skaffa barn tillsammans med en annan kvinna; att vänta och bli besviken.

 7. Vad jag älskade

  Av: Hustvedt, Siri Tipsat av: Sebastian Harrison

  Konsthistorikern Leo Hertzberg upptäcker en målning av en okänd konstnär på ett galleri i New York. Han tar kontakt med verkets skapare, Bill Weschler, vilket utgör startpunkten för en livslång vänskap.

 8. De polyglotta älskarna

  Av: Wolff, Lina Tipsat av: Sebastian Harrison

  Kärleken lever åtminstone kvar i romanen! Lycklig kärlek? Nja, inte riktigt. Ellinor träffar en man via en kontaktannons och bor i hans villa, utlämnad åt hans förödmjukande sexualakter.

Visa fler sidor...