Meröppet

Sedan oktober 2012 är biblioteken i Kävlinge kommun meröppna. Det innebär att de är öppna med självbetjäning för registrerade användare utöver de bemannade öppettiderna.

Hur du registrerar dig

För att registrera dig som meröppetanvändare måste du vara minst 16 år eller gå på gymnasiet. Du som är 18 år eller äldre registrerar dig hos personalen, mot uppvisande av fotolegitimation.

Du som är under 18 måste fylla i en förbindelseblankett och få den underskriven av en vårdnadshavare. Blanketten finns att ladda ned eller hämta hos personalen.

Hur du använder det meröppna biblioteket

För att komma in under meröppet sätter du in ditt bibliotekskort i kortläsaren utanför biblioteket och slår din PIN-kod. På Kävlinge bibliotek finns en andra kortläsare inne i byggnaden där du behöver sätta in ditt bibliotekskort igen, men här behöver du inte slå din kod för att dörren ska öppnas.

Vid utgång behöver du inte dra ditt kort utan kan bara gå ut.

Under meröppet kan du:

Låna och återlämna

Du lånar och återlämnar precis som under bemannad öppettid i automaten. Var uppmärksam på vad som står på skärmen och lägg det som du uppmanas lägga i lådan i den svarta lådan bredvid automaten. Där kan du också lägga sådant som inte går att återlämna i automaten. 

Hämta reservationer

På reservationshyllan står dina reservationer i löpnummerordning. Ditt löpnummer hittar du i reservationsmeddelandet. Du kan också se det i automaten under Avhämtning eller om du loggar in på Mina reservationer på bibliotekets webbplats.

Glöm inte att låna det du reserverat.

Använda datorer

På biblioteket finns datorer med Office-paketet som du kan använda under meröppet. Du loggar in med ditt bibliotekskortsnummer och din PIN-kod. Om du vill söka efter och reservera medier kan du använda bibliotekets katalogdatorer. 

Släktforska

På biblioteket finns en släktforskardator med Arkiv Digital och andra resurser för släktforskning.  

Läsa dagstidningar och tidskrifter

Bibliotekets dagstidningar finns oftast att läsa under meröppet efter klockan 08.00 på vardagar. Under helger finns de vanligen inte tillgängliga. Du kan läsa eller låna bibliotekets tidskrifter, dock är det senaste numret ej för hemlån.

Tänk på!

  • Försök att inte släppa in någon utanför ditt sällskap.

  • Vid meröppet gäller självservice. För personlig service hänvisas till bemannade öppettider.

  • Det kan förekomma aktiviteter i biblioteket under meröppettid. Respektera att biblioteket är till för alla.

  • Datorutskrifter och kopiering är endast möjligt under bemannad öppettid.