Jag är bibliotekarie med ansvar för bibliotekssystem, IT-frågor och facklitteratur på Löddeköpinge bibliotek.

Har du frågor om nedladdning av e-böcker, vill ha tips på fantasyböcker eller bara prata om vem som är den bästa figuren i böckerna om mumintrollen kan du prata med mig!

Malins boktips

 1. Red Sister

  Av: Lawrence, Mark Tipsat av: Malin Larsson

  Åttaåriga Nona blir anklagad för mord på en adelsman och dömd till hängning. I sista stund räddas hon av abbedissan från nunneklostret Sweet Mercy.

 2. Riddaren av de sju konungarikena

  Av: Martin, George R. R Tipsat av: Malin Larsson

  Har du också väntat länge på den sjätte boken i Martins fantasyserie Sagan om is och eld? Om du har missat den här boken har du något att se fram emot! Boken innehåller tre noveller som utspelar sig ungefär nittio år före händelserna i Kampen om järntronen.

 3. Magins skepp

  Av: Hobb, Robin Tipsat av: Malin Larsson

  Min favoritförfattare Robin Hobb skriver alltid riktigt spännande böcker som är svåra att lägga ifrån sig. Magins skepp är den första delen i trilogi. Althea Vestrit har tillbringat hela sin barndom på familjens skepp, Vivacia.

 4. Amerikaner

  Av: Kleen, Björn af Tipsat av: Malin Larsson

  Som Dagens Nyheters Washington-korrespondent har Björn af Kleen intervjuat många amerikaner, bland annat Ta-Nehisi Coates, visselblåsaren Chelsea Manning, författaren Masha Gessen och mannen som vann valet åt Trump, Steve Bannon.

 5. Hunger

  Av: Gay, Roxane Tipsat av: Malin Larsson

  Roxane Gay beskriver själv Hunger som en memoar över sin kropp, att hon vill berätta sin historia för att kroppar som hennes oftast ignoreras eller förlöjligas. Hur ska man kunna tycka om sin egen kropp när omgivningen bara visar förakt för den?

Visa fler sidor...