Jag är bibliotekarie med ansvar för bibliotekssystem, IT-frågor och facklitteratur på Löddeköpinge bibliotek.

Har du frågor om nedladdning av e-böcker, vill ha tips på fantasyböcker eller bara prata om vem som är den bästa figuren i böckerna om mumintrollen kan du prata med mig!

Malins boktips

 1. De kommer drunkna i sina mödrars tårar

  Av: Anyuru, Johannes Tipsat av: Malin Larsson

  En kontroversiell konstnärs framträdande i en bokhandel avbryts av två män och en kvinna. Alla tre svär trohet till Daesh, är beväpnade och tar samtliga i lokalen som gisslan.

 2. American war

  Av: El Akkad, Omar Tipsat av: Malin Larsson

  Sarat är 6 år gammal när det andra amerikanska inbördeskriget bryter ut 2074. På grund av klimatförändringar ligger stora delar av USA:s kuster under vatten, användningen av fossila bränslen är strikt förbjuden och obemannade drönare fyller himmeln över Sarats hemstat Louisiana.

 3. Avgrund

  Av: VanderMeer, Jeff Tipsat av: Malin Larsson

  Efter en katastrof blir Område X helt isolerat från omvärlden och naturen har nu återerövrat de sista resterna av mänsklig civilisation. Flera forskningsexpeditioner skickas in i området: den första återvänder med rapporter om ett paradisliknande landskap, den andra slutar i massjälvmord.

 4. Ingen jämfört med dig

  Av: Brun, Jonas Tipsat av: Malin Larsson

  Sextonåriga Stewe har åkt till sommarstugan med sina föräldrar. Sommaren är ovanligt het och tristessen är lika tryckande som värmen. Allt förändras när Stewe träffar John, den unge hemlighetsfulle mannen som har flyttat in i det tomma huset en bit ner för älven.

 5. Bara ha roligt

  Av: Maunsbach, Maria Tipsat av: Malin Larsson

  Lydia har ett fast jobb som kommunikatör, är självständig och hungrig på upplevelser. Men allt hon vill göra är att möta den stora kärleken. Så när Lydia träffar Johannes genom en gemensam vän kastar hon sig huvudstupa in i en relation med en man hon egentligen inte känner.

Visa fler...