Jag är bibliotekarie med ansvar för bibliotekssystem, IT-frågor och facklitteratur på Löddeköpinge bibliotek.

Har du frågor om nedladdning av e-böcker, vill ha tips på fantasyböcker eller bara prata om vem som är den bästa figuren i böckerna om mumintrollen kan du prata med mig!

Malins boktips

 1. Amerikaner

  Av: Kleen, Björn af Tipsat av: Malin Larsson

  Som Dagens Nyheters Washington-korrespondent har Björn af Kleen intervjuat många amerikaner, bland annat Ta-Nehisi Coates, visselblåsaren Chelsea Manning, författaren Masha Gessen och mannen som vann valet åt Trump, Steve Bannon.

 2. Hunger

  Av: Gay, Roxane Tipsat av: Malin Larsson

  Roxane Gay beskriver själv Hunger som en memoar över sin kropp, att hon vill berätta sin historia för att kroppar som hennes oftast ignoreras eller förlöjligas. Hur ska man kunna tycka om sin egen kropp när omgivningen bara visar förakt för den?

 3. Vi hade makten i åtta år

  Av: Coates, Ta-Nehisi Tipsat av: Malin Larsson

  Coates är amerikansk journalist och författare. Vi hade makten är en essäsamling där varje kapitel är skrivet under de år som Barack Obama var president, fram till presidentvalet 2016. Texterna behandlar svåra ämnen som slaveriet, segregation och det amerikanska inbördeskriget.

 4. Mordet på kommendören

  Av: Murakami, Haruki Tipsat av: Malin Larsson

  När en porträttmålare blir lämnad av sin fru bestämmer han sig för att flytta från deras gemensamma hem i Tokyo och hamnar så småningom i ett avskilt hus på ett berg. Huset har tidigare tillhört en känd japansk konstnär och av en slump hittar huvudpersonen en undangömd målning på vinden med titeln Mordet på kommendören.

 5. Små eldar överallt

  Av: Ng, Celeste Tipsat av: Malin Larsson

  I den idylliska förorten Shaker Heights utanför Cleveland bor Elena Richardson med sin familj. Redan på första sidan förstår man att något har hänt i familjen – Elena ser sitt hus brinna ner och dottern Izzy anklagas för branden. Hur kunde det gå så snett?

Visa fler sidor...