Jag arbetar som barn- och ungdomsbibliotekarie på Kävlinge bibliotek och är svag för vackra bilderböcker. Även historier som utspelar sig i gamla och ståtliga hus, för såväl barn som vuxna, får mitt hjärta att klappa lite extra. Fråga mig gärna om tips när vi ses på bibblan!

Lindas boktips

 1. Ängeln utan vingar

  Av: Mangold, Maud Tipsat av: Linda Harrisson

  Teas sorg och ensamhet är stor efter att bästa vännen Gabriel inte längre kommer till skolan. Var håller han hus? Så möter Tea en dag Hilja som tar henne med till Landet på andra sidan.

 2. Ut i det vilda

  Av: Hunter, Erin Tipsat av: Linda Harrisson

  Älskar du katter och äventyr? Då är serien Warriors något för dig! I seriens först del byter tamkatten Rost ett liv i lugn och ro mot en betydligt äventyrligare tillvaro bland vildkatterna.

 3. Kryp

  Av: Leonard, Maya Gabrielle Tipsat av: Linda Harrisson

  En fantasyroman som utspelar sig i miljöerna på och kring Naturhistoriska museet. Läsaren kastas in i mysteriet redan på bokens första sida då professor Bartholomew Cuttle, chef på museet, försvinner under märkliga former.

 4. Sorceline - Kryptozoologi för nybörjare

  Av: Douyé, Sylvia Tipsat av: Linda Harrisson

  På ön Vorn ligger en internatskola där det ska hållas en sommarkurs i kryptozoologi. Sorceline är en av de lyckliga eleverna som hoppas på att få platsen som Archibald Balzars assistent efter att kursen avslutats.

 5. Norrsken - Resan till Jotundalen

  Av: Falch, Malin Tipsat av: Linda Harrisson

  Dagen då Sonja konfirmeras kommer äntligen den efterlängtande farbrodern Henrik hem från en sex månader lång expedition. Som konfirmationsgåva till Sonja ger han henne en silverbrosch som han hittat under sina vandringar.

Visa fler sidor...