Lindas boktips

 1. Mio, min Mio

  Av: Lindgren, Astrid Tipsat av: Linda Harrisson

  I denna storslagna klassiker om längtan och saknad, kärlek och ondska får läsaren göra sällskap med Bo Vilhelm Olsson till Landet i Fjärran. Väl där får läsaren följa med i hans fotspår i kampen mot riddar Kato.

 2. Lindormars land

  Av: Nilsson, Frida Tipsat av: Linda Harrisson

  Frida Nilssons nya äventyrsberättelse bjuder på ett myllrande persongalleri och skrämmande världar. Berättelsen tar sin början i en grå och ledsam tillvaro för Sem och lillebror Immer hos tant Tyra. Pojkarna tvingas arbeta hårt i fosterhemmet men så dyker råttan Sotpäls upp.

 3. Tilly och bokvandrarna

  Av: James, Anna Tipsat av: Linda Harrisson

  Vilken dröm denna bok är för en bokälskare! Boken är första delen i den nya serien Den magiska bokhandeln. Det är under ett skollov som Tilly, 11 år, hittar lådan med mammans nerpackade böcker och då tar sig ett stort äventyr sin början.

 4. Lycka är för losers

  Av: Brueggemann, Wibke Tipsat av: Linda Harrisson

  Phoebe, 15 år, och både arg och olycklig. Bästa vännen Poppy har blivit förälskad och hänger bara med nya pojkvännen och Phoebes mamma har återigen packat väskan för att arbeta för Läkare utan gränser och lämnat Phoebe att bo tillsammans med sin gudmor Kate.

 5. Korridorer

  Av: Eriksson Sandberg, Moa Tipsat av: Linda Harrisson

  I detta samarbete mellan Ester Roxberg och Moa Eriksson Sandberg får vi läsa kortare noveller som samtliga skildrar hur det kan vara att gå på högstadiet. Kärlek, vänskap, hämndbegär och svek – allt ryms i en högstadiekorridor.

Visa fler sidor...