Jag arbetar som barn- och ungdomsbibliotekarie på Kävlinge bibliotek och är svag för vackra bilderböcker. Även historier som utspelar sig i gamla och ståtliga hus, för såväl barn som vuxna, får mitt hjärta att klappa lite extra. Fråga mig gärna om tips när vi ses på bibblan!

Lindas boktips

 1. Stjärnklart, Sally

  Av: Ehn, Anna Tipsat av: Linda Harrisson

  Sallys mamma har kommit på den sämsta idéen någonsin – i år ska ingen i familjen få några julklappar. Istället ska familjen få en upplevelse. Sally har aldrig hört något så fånigt. Hur ska hon få mamma att tänka om så att det blir den efterlängtade stjärnkikaren som väntar under granen på julafton?

 2. Petter och skelettet

  Av: Brenckert, Eva Tipsat av: Linda Harrisson

  Om det roliga och samtidigt svåra i att sova borta.

 3. Du ska inte gråta vintervarg

  Av: Casta, Stefan Tipsat av: Linda Harrisson

  Om ensamhet, fantasi och vänskap. Någonting finns utanför Stiegs fönster som väckt honom. Han vet inte vad. Är det en tjuv? Är det ett djur? Det är en vintervarg.

 4. Ticke tack!

  Av: Hellsing, Lennart Tipsat av: Linda Harrisson

  Några utav Lennart Hellsings barnvisor har kommit i pekboksform med vackra illustrationer av Lena Sjöberg. Ticke Tack! är nog min favorit med den förtjusande Selma Selleri i sin kjol med broderi eller den lite blyge Gabriel Gräslök som kikar fram bakom sitt salladsblad.

 5. Monstret vid örnklippan

  Av: Hellberg, Amanda Tipsat av: Linda Harrisson

  Om familjen Skrämsson – den ängslige pappan som är rädd för nästan allt men är en hejare på att baka kakor, uppfinnarmamman som med spik och hammare bygger Lilla Blåkulla, farbror Knota som skramlar omkring i moraklockan, Blå frun som svävar på ovanvåningen och några till.

Visa fler...