Löddeköpinge bibliotek stängt 30 maj-14 juni

Löddeköpinge bibliotek kommer vara stängt från fredag eftermiddag 29 maj till måndag förmiddag 15 juni.

Bättre tillgänglighet på Löddeköpinge bibliotek

I november 2018 sökte och fick biblioteket i Lödde ett stort bidrag av Kulturrådet för att öka tillgängligheten i lokalen. Under 2019 genomförde bibliotekspersonalen en förstudie kring vilka behov som finns med hjälp av representanter från kommunens funktionsrättsråd. Begripsam, en verksamhet med fokus på tillgänglighet för personer med funktionsvariationer, har också genomfört en inventering av bibliotekslokalen ur ett tillgänglighetsperspektiv. 

 Vad händer i maj och juni? 

I maj har bibliotekets väggar målats. Detta gör vi för att öka kontrasterna mellan hylla och vägg för dem med nedsatt syn. Vi har även påbörjat omflyttning av medier så för tillfället är det tomt på vissa hyllor i biblioteket. En del böcker och medier har flyttas till magasinet och går att reservera till och med 28 maj. 

Fredag 29 maj är Löddeköpinge bibliotek meröppet kl. 7-15. Från och med kl. 15 den 29 maj är Löddeköpinge bibliotek helt stängt, då sker ett byte av möbler och hyllor i lokalen. Biblioteket öppnar med bemanning kl. 11 måndag 15 juni

Kävlinge bibliotek är öppet som vanligt under hela perioden och det går bra att ringa dit med dina frågor, alt passa på att göra ett besök där. Samma bibliotekskort gäller i hela kommunen. Om du reserverar böcker som blir klara för avhämtning under tiden Löddeköpinge bibliotek är stängt har du möjlighet att hämta dem i Kävlinge. Vill du inte hämta material i Kävlinge får du kontakta Kävlinge bibliotek så hjälper de dig att lägga om reservationen. Återlämning ber vi dig vänta med till efter den 14 juni alt att du återlämnar i Kävlinge.

 Kontakta biblioteket om du vill veta mer om förändringsarbetet i Lödde! 

den 19 maj 2020