Barn- och ungdomsbibliotekarie

Katjas boktips

 1. Hur många fiskar finns det i havet?

  Av: Nikka, Sigrid Tipsat av: Katja Lehmann

  ”Vad tänker Pingviner som ser fåglar som flyger, hur känns det att alltid på isen bli kvar?” Det är helt otroligt hur många funderingar, frågor och världens alla ensamheter ryms i Sigrid Nikkas bilderbok.

 2. Hålla andan

  Av: Wiström, Flora Tipsat av: Katja Lehmann

  Flora Wikströms berättelse är så mycket mer än bara en till bok i Metoo-rörelsens farvatten och alla avslöjanden av övergrepp inom idrotten världen över. Utöver sexuellt maktutövande utforskar hon ämnen som kroppslighet, prestationskrav och förbundet mellan syskonen.

 3. Världar under vatten

  Av: Nilsson, Elin Tipsat av: Katja Lehmann

  Efter succén med Anrop från inre rymden är Elin Nilsson tillbaka med en ny novellsamling. I det lilla formatet som en novell är, skapar hon berättelser med både djup och spänning.

 4. Min bror heter Jessica

  Av: Boyne, John Tipsat av: Katja Lehmann

  Sam har alltid sett upp till sin storebror, Jason. Till skillnad från Sam så är Jason populär, fantastiskt duktig på fotboll och tjejerna flockas runt honom. Men en kväll samlar Jason ihop sin familj för att berätta om något som han har burit inom sig under en lång tid.

 5. De afghanska sönerna

  Av: Persson, Elin Tipsat av: Katja Lehmann

  Rebecka är ny på jobbet på HVB-hemmet och försöker följa alla regler som står i pärmen, vilket inte är så lätt. Hon får rådet att lämna jobbet på jobbet, att inte låta sig bli berörd.

Visa fler sidor...