Jag arbetar som barn- och ungdomsbibliotekarie på Löddeköpinge bibliotek och älskar välskrivna böcker oavsett vilken ålder de är skrivna för. 

Katjas boktips

 1. Hemma hela sommaren

  Av: Johansson, Elin Tipsat av: Katja Lehmann

  Hemma hela sommaren har blivit utvald som årets 6-åringsbok som alla barn som börjar skolan efter sommaren skulle ha lyssnat på efter en rundvandring på biblioteket. Så sorgligt för oss på barnteamet på biblioteken i Kävlinge, att vi inte kan träffa de blivande 6-åringarna i år.

 2. Svenska fåglar - jämför och lär känna 40 arter

  Av: Emtenäs, Martin Tipsat av: Katja Lehmann

  Skogspromenader är nutidens ersättning för besöken på lekparadiset eller vattenlandskapet. Eller varför inte bara låta blicka svepa över trädgården, skolgården eller lekplatsen. Då kommer du hitta alla dessa ivriga bobyggare, musikanter eller flygmästare.

 3. Pappan och havet

  Av: Jansson, Tove Tipsat av: Katja Lehmann

  År 2020 har det gått 75 år sedan den första berättelsen om mumintrollen publicerades. Pappan och havet är en av de barnböckerna som man verkligen borde läsa om som vuxen eller läser när en har blivit lite äldre.

 4. Laboratorium Nr 4

  Av: Höjer, Dan Tipsat av: Katja Lehmann

  Den hemliga militäranläggningen i den lilla staden Nipplinge skapar klyftor mellan byborna och de nyinflyttade. Wilma övertalar de nyinflyttade kompisarna Alex och Shanti att ta sig in i ett av de hemliga labben, laboratorium nr 4, dock plötsligt har Alex fått en hemlig uppfinning över sig.

 5. Min hemliga tvilling

  Av: Lundberg Hahn, Kerstin Tipsat av: Katja Lehmann

  En dag upptäcker Leia av en slump en robot som ligger på pingisbordet i ett låst rum i källaren. Leias föräldrar, som jobbar med artificiell intelligens (AI), verkar i hemlighet ha byggt en kopia av Leia.

Visa fler sidor...