Välkommen till bibliotekets nya webbplats!

Vi vill kunna erbjuda en webbplats med ökad tillgänglighet, användarvänlighet och modern design. Det finns flera nya och förbättrade funktioner att upptäcka, bland annat:

• Kan du översätt hela sidan med Google translate
  • Sidan fungerar lika bra på små som stora skärmar
  • Nu finns alla bibliotekens evenemang på webbplatsen
  • Så funkar det, där du hittar information om bibliotekets tjänster
  • Lånehistorik, som du kan aktivera genom att Logga in på Mina sidor
  • Är det något du undrar över? Finns din fråga med i Vanliga frågor?

Hittar du inte ett svar på din fråga? Kontakta biblioteken så hjälper vi dig!

Registrera dig först på bibliotekets webbplats. Tryck på Skaffa bibliotekskort och fyll i formuläret. Gå sedan till biblioteket inom sju dagar för att hämta ut ditt bibliotekskort. Du måste ha giltig legitimation med dig.

Om du är under 18 år behöver du fylla i en blankett som finns att hämta på biblioteket eller på bibliotekets webbplats. Din vårdnadshavare måste visa legitimation för att intyga att bibliotekets låneregler godkänns.

Du använder appen Biblio för att söka efter, låna och läsa en e-bok eller e-ljudbok på din mobil eller surfplatta. Du behöver ett bibliotekskort och en PIN-kod för att låna e-böcker.

Mer information om lånevillkor och Biblio hittar du här

Meröppet innebär att biblioteket är öppet med självbetjäning för registrerade användare utöver de bemannade öppettiderna. För att registrera dig som meröppetanvändare måste du vara minst 16 år eller gå på gymnasiet.

Du som är 18 år eller äldre registrerar dig hos personalen, mot uppvisande av fotolegitimation.

Du som är 16 till 18 år måste fylla i en förbindelseblankett och få den underskriven av en vårdnadshavare. Blanketten finns att ladda ned eller hämta hos personalen.

Förbindelsblankett för meröppet 16 till 18 år

Du kan använda den digitala funktionen "Glömt PIN-kod". Tryck på Logga in och "Har du glömt PIN-koden?" för att välja en ny kod.

Du kan också få en ny kod på något av våra bibliotek. Glöm inte att ta med legitimation!

1. Logga in på webbplatsen med ditt bibliotekskortsnummer och din PIN-kod
  2. Sök efter boken du är intresserad av i sökfältet - skriv till exempel författare och bokens titel
  3. Leta fram rätt bok, tryck på den för att se mer information
  4. Tryck på reservera

1. Logga in med ditt bibliotekskort och PIN-kod
  2. Gå till Mina sidor och sedan till Mina uppgifter
  3. Gå till Lånekort och PIN-kod, tryck på Visa
  4. Under dina lånekortsnummer bockar du i "Spara min lånehistorik"

Lånehistoriken är inte retroaktiv, du kan alltså inte se vad du har lånat innan du aktiverade att din lånehistorik ska sparas.

OBS: det är bara du som har tillgång till din lånehistorik. Bibliotekspersonalen och andra kan inte se vad du har lånat tidigare.

Logga in på bibliotekets webbplats med ditt bibliotekskort och din PIN-kod för att föreslå en bok för inköp eller ansöka om ett fjärrlån. Du kan också kontakta personalen på biblioteket.