Jag är bibliotekarie med inriktning på vuxenverksamhet. Jag frossar gärna i skönlitteratur, framför allt samtida kvinnliga författare, men läser det mesta förutom deckare och fantastik. Jag läser också en massa bilderböcker och kapitelböcker för yngre barn. Jag älskar att prata om böcker, att skriva om böcker och att diskutera böcker.

Fridas boktips

 1. Pappaklausulen

  Av: Khemiri, Jonas Hassen Tipsat av: Frida Lindkvist

  Khemiri skriver förrädiskt lättläst! Man slukar hans böcker som smågodis, och sedan ångrar man att man inte sparade lite av godispåsen så att den räckte lite längre. Det positiva med böcker är ju då att man kan läsa dem en gång till, och det förtjänar Khemiri.

 2. Den brinnande flickan

  Av: Messud, Claire Tipsat av: Frida Lindkvist

  Två bästisar i Royston, Massachusetts, har varit varandras systrar sedan första gången de möttes på förskolan. De har båda blå ögon, och inga syskon – men där slutar likheterna.

 3. Jag for ner till Bror

  Av: Smirnoff, Karin Tipsat av: Frida Lindkvist

  Denna debut skrevs på Lunds författarskola och Augustnominerades tre veckor efter utgivning! Vilken succé – och jag förstår varför! Smirnoff har ett alldeles eget språk, som är alldeles utsökt.

 4. Sällskapet

  Av: Hesselholdt, Christina Tipsat av: Frida Lindkvist

  I centrum för denna roman, som egentligen består av fyra kortare, står Camilla. Runt henne finns en krets vänner som alla har någon slags relation med varandra. Själv bor hon med Charles, som är svårt sjuk.

 5. Konturer

  Av: Cusk, Rachel Tipsat av: Frida Lindkvist

  Faye är en nyseparerad skrivarlärare som åker till Aten en sommarvecka för att hålla i en kurs i novellskrivande. Mycket mer än så vet vi inte om henne. Romanen fylls i stället med karaktärer som kommer i hennes väg under denna resa.

Visa fler...