Jag är bibliotekarie med inriktning på vuxenverksamhet. Jag frossar gärna i skönlitteratur, framför allt samtida kvinnliga författare, men läser det mesta förutom deckare och fantastik. Jag läser också en massa bilderböcker och kapitelböcker för yngre barn. Jag älskar att prata om böcker, att skriva om böcker och att diskutera böcker.

Fridas boktips

 1. Sällskapet

  Av: Hesselholdt, Christina Tipsat av: Frida Lindkvist

  I centrum för denna roman, som egentligen består av fyra kortare, står Camilla. Runt henne finns en krets vänner som alla har någon slags relation med varandra. Själv bor hon med Charles, som är svårt sjuk.

 2. Konturer

  Av: Cusk, Rachel Tipsat av: Frida Lindkvist

  Faye är en nyseparerad skrivarlärare som åker till Aten en sommarvecka för att hålla i en kurs i novellskrivande. Mycket mer än så vet vi inte om henne. Romanen fylls i stället med karaktärer som kommer i hennes väg under denna resa.

 3. Blicken pilen filen

  Av: Nors, Dorthe Tipsat av: Frida Lindkvist

  Sonja, 40-någonting, håller på att ta körkort, och har gjort det länge. Hon kan inte lära sig att växla. Dessutom lider hon av lägesyrsel, vilket ofta ställer till det.

 4. Bokhandeln på Riverside Drive

  Av: Skybäck, Frida Tipsat av: Frida Lindkvist

  Charlotte är en ung änka som även mist sin mamma ganska nyss. Hon bor i Skåne och jobbar väldigt mycket med sitt eget företag. Plötsligt ärver hon en bokhandel i London, av sin moster som hon aldrig träffat.

 5. Som om du inte fanns

  Av: Eberlen, Kate Tipsat av: Frida Lindkvist

  Gus och Tess råkar på varandra i Florens på 90-talet. Efter det lever de skilda liv. Gus bror har precis dött i en skidolycka, och skuldkänslorna är massiva. Han studerar till läkare, för att göra sina föräldrar nöjda. Tess kommer hem till en dödssjuk mamma, och får ägna sitt liv åt att ta hand om sin lillasyster, med speciella behov, när mamman gått bort.

Visa fler...