Jag är bibliotekarie med inriktning på vuxenverksamhet. Jag frossar gärna i skönlitteratur, framför allt samtida kvinnliga författare, men läser det mesta förutom deckare och fantastik. Jag läser också en massa bilderböcker och kapitelböcker för yngre barn. Jag älskar att prata om böcker, att skriva om böcker och att diskutera böcker.

Fridas boktips

 1. Kudos

  Av: Cusk, Rachel Tipsat av: Frida Lindkvist

  Den avslutande delen i Cusks enastående trilogi om Faye och de människor hon träffar på längs vägen. I denna roman är hon som författare på resa i ett icke namngivet land för att delta i en litteraturfestival.

 2. Haggan

  Av: Berg, Aase Tipsat av: Frida Lindkvist

  En radikal och rolig bok som drar relationerna till sin spets, utmanar kärnfamiljen och äktenskapsnormen. Poeten Thelma, som är bokens huvudperson, blir älskarinna, eller värddjur, till fotografen Victor, och hans fru.

 3. Jag säger det ni tänker

  Av: Sittenfeld, Curtis Tipsat av: Frida Lindkvist

  Min favoritförfattare nummer 1 har kommit med något nytt! En novellsamling. Jag som inte älskar novellsamlingar. Men denna går inte att inte älska.

 4. Den du älskar

  Av: Weiner, Jennifer Tipsat av: Frida Lindkvist

  Rachel och Andy möts första gången på akuten när de är åtta år. Hon har medfött hjärtfel och är supervan vid sjukhus, medan Andy kommer in ensam med bruten arm.

 5. Konsten att hålla sig flytande

  Av: Page, Libby Tipsat av: Frida Lindkvist

  En varm roman om vänskap och kärlek. Rosemary är 86 år och simmar varje dag i den lokala utomhusbassängen i Brixton. Hon och hennes nu döde make började sin kärlekshistoria där.

Visa fler sidor...