Fridas boktips

 1. Bara på besök

  Av: O'Leary, Beth Tipsat av: Frida Lindkvist

  Vad händer om en 79-åring som bor i en pittoresk liten by i Yorkshire byter plats med sin 30-åriga dotterdotter som bor i kollektiv i London? Båda två har ett behov av förändring i sina liv, och när Leena får beordrad semester från sitt hektiska jobb, får hon idén om bostadsbyte som hennes mormor Eileen nappar på direkt.

 2. Sanningens kalas

  Av: Lundström, Marie Tipsat av: Frida Lindkvist

  Den rutinerade programledaren Marie Lundström, som i många år intervjuat författare i P1, gör nu debut som romanförfattare. Hon har skrivit en skruvad och rolig bladvändare med en mycket mörk underton. Språket är finurligt och poetiskt.

 3. Jul i krinolin

  Av: Hellberg, Amanda Tipsat av: Frida Lindkvist

  En underbar historisk romance som utspelar sig på 1870-talet. I centrum står den fattiga, föräldralösa Lovisa Lind, som mot alla odds lyckats få jobb hos en karamellkokerska i den pittoreska lilla staden Ulltuna. Karamellboden där hon arbetar får i uppdrag att förse den stora vinterbalen på ett gods i närheten med godsaker.

 4. Skiljas utan att förlora sig själv

  Av: Larsen, Michael Tipsat av: Frida Lindkvist

  Larsen arbetar som relationscoach och har själv genomgått en smärtsam separation. Han skriver den här boken personligt och med trovärdighet. Hans ingång till boken var att han hade skrivandet med sig medan han separerade, som ett slags meningsskapande: de erfarenheter jag gör ska jag dela med andra.

 5. Efterbörd

  Av: Cusk, Rachel Tipsat av: Frida Lindkvist

  Cusk slog igenom stort med trilogin som börjar med boken Konturer. Innan dess, 2012, skrev hon Efterbörd som är en gripande skildring av tiden efter en skilsmässa. Livet, som hon vet det, slås i spillror, och hon ser allt från en helt annan synvinkel.

Visa fler sidor...