Jag är bibliotekarie med inriktning på vuxenverksamhet. Jag frossar gärna i skönlitteratur, framför allt samtida kvinnliga författare, men läser det mesta förutom deckare och fantastik. Jag läser också en massa bilderböcker och kapitelböcker för yngre barn. Jag älskar att prata om böcker, att skriva om böcker och att diskutera böcker.

Fridas boktips

 1. Den du älskar

  Av: Weiner, Jennifer Tipsat av: Frida Lindkvist

  Rachel och Andy möts första gången på akuten när de är åtta år. Hon har medfött hjärtfel och är supervan vid sjukhus, medan Andy kommer in ensam med bruten arm.

 2. Konsten att hålla sig flytande

  Av: Page, Libby Tipsat av: Frida Lindkvist

  En varm roman om vänskap och kärlek. Rosemary är 86 år och simmar varje dag i den lokala utomhusbassängen i Brixton. Hon och hennes nu döde make började sin kärlekshistoria där.

 3. För såna som oss

  Av: Nevala, Tiina Tipsat av: Frida Lindkvist

  En smart, rolig och modern kärleksroman som utspelar sig i den litterära världen – kan det bli bättre? Nej, tycker en bibliotekarie, men förhoppningsvis och förmodligen fler.

 4. Självmedkänsla

  Av: Lagercrantz, Agneta Tipsat av: Frida Lindkvist

  Agneta Lagercrantz är journalist som skriver om sin egen väg till att upptäcka den skoningslösa inre kritikern och har efter hårt arbete hittat ömhet till sina egna tillkortakommanden.

 5. Kring denna kropp

  Av: Wollter, Stina Tipsat av: Frida Lindkvist

  Har du dåligt självförtroende? Tycker inte att du är tillräckligt smal eller snygg? Vågar du inte ta plats? Då är Stina Wollters bok ett bra motgift. Med konstnärens blick på kroppen och varandet är hon frisk och klar.

Visa fler sidor...