Inriktning vuxenverksamhet

Fridas boktips

 1. Rött, vitt och kungligt blått

  Av: McQuiston, Casey Tipsat av: Frida Lindkvist

  I den här kärleksromanen förlorade Trump presidentvalet 2016, och det blev i stället en kvinna med mexikanskt ursprung som vann. Nu är det snart dags för val igen, och det gäller att agera strategiskt. Motsatsen sker då Alex, presidentens son, blir kär i prinsen av Wales.

 2. Rodham

  Av: Sittenfeld, Curtis Tipsat av: Frida Lindkvist

  Hur skulle livet ha tett sig för Hillary Clinton om hon inte gift sig med Bill? Det undersöker min personliga favoritförfattare Curtis Sittenfeld i den här sprillans nya romanen. Boken är skriven som en fiktiv självbiografi, och man blir naturligtvis nyfiken på hur mycket som är sant och inte.

 3. Barnbruden

  Av: Laestadius Larsson, Anna Tipsat av: Frida Lindkvist

  En påläst Laestadius Larsson levandegör kungligheterna och adeln i 1700-talets Sverige. Vi får följa Hedvig Elisabeth Charlotta som hämtades till Sverige från Tyskland som 15-åring för att gifta sig med hertig Karl för att garantera att det föds en kunglig tronarvinge, när det inte verkar gå så bra för Gustav III på den fronten.

 4. Den parfymerade trädgården

  Av: Unnes, Elin Tipsat av: Frida Lindkvist

  Elin Unnes är en journalist och författare som drabbats av odlingsdjävulen. Sedan hon blev med kolonilott var inget mer sig likt. Hon kunde inte tänka på annat än odling.

 5. Samlade verk

  Av: Sandgren, Lydia Tipsat av: Frida Lindkvist

  En tegelsten till debut. 700 sidor läsglädje och med en berättelse som blir till ett enormt sockersug. En roman som kretsar kring 50-årige Martin Berg, förläggare och aspirerande författare. I nutid och dåtid får vi läsa hans livshistoria från gymnasiet och framåt.

Visa fler sidor...