Jag är bibliotekarie med inriktning på vuxenverksamhet. Jag frossar gärna i skönlitteratur, framför allt samtida kvinnliga författare, men läser det mesta förutom deckare och fantastik. Jag läser också en massa bilderböcker och kapitelböcker för yngre barn. Jag älskar att prata om böcker, att skriva om böcker och att diskutera böcker.

Fridas boktips

 1. Madonna

  Av: Villius, Sara Tipsat av: Frida Lindkvist

  En kort roman om moderskap och kvinnlig sexualitet. Huvudpersonen är en författare som inte längre kan skriva, men skriver ändå. Om att vara gift och ha tre barn och ha ett hemligt förhållande med sin före detta lärare.

 2. Snöstorm

  Av: Erba, Augustin Tipsat av: Frida Lindkvist

  Allt börjar med något väldigt vardagligt – ett SJ-tåg står stilla i en snöstorm. När Tomas ska gå och bunkra mat i restaurangvagnen är det någon som rycker tag i honom – Livli, hans livs första och största kärlek från studietiden.

 3. Hennes ord

  Av: Folkesson, Tove Tipsat av: Frida Lindkvist

  Tove Folkesson slog igenom 2013 med Kalmars Jägarinnor, och har fått flertalet priser och stipendier. Jag älskar hennes friska och inspirerande språk! I Hennes ord fortsätter hon att briljera språkligt, samtidigt som hon skriver ingående om hur det är att skaffa barn tillsammans med en annan kvinna; att vänta och bli besviken.

 4. Kudos

  Av: Cusk, Rachel Tipsat av: Frida Lindkvist

  Den avslutande delen i Cusks enastående trilogi om Faye och de människor hon träffar på längs vägen. I denna roman är hon som författare på resa i ett icke namngivet land för att delta i en litteraturfestival.

 5. Haggan

  Av: Berg, Aase Tipsat av: Frida Lindkvist

  En radikal och rolig bok som drar relationerna till sin spets, utmanar kärnfamiljen och äktenskapsnormen. Poeten Thelma, som är bokens huvudperson, blir älskarinna, eller värddjur, till fotografen Victor, och hans fru.

Visa fler sidor...