Fridas boktips

 1. Den stora skrivboken, Beviset och Den tredje lögnen

  Av: Kristof, Agota Tipsat av: Frida Lindkvist

  En bok bestående av tre olika, som var så jobbig att läsa att jag nästan gav upp. Jag fick i alla fall ta en paus efter bok två, för jag märkte att läsningen påverkade sinnesstämningen för mycket.

 2. Samtycket

  Av: Springora, Vanessa Tipsat av: Frida Lindkvist

  En självbiografi skriven av förläggaren Vanessa Springora som när hon var 13 år blev förförd av författaren GM, över 50 år gammal. Hans romaner som berörde pedofili var kritikerrosade och lästa.

 3. Shuggie Bain

  Av: Stuart, Douglas Tipsat av: Frida Lindkvist

  Bookerprisvinnaren Douglas Bain debuterar med den här uppväxtskildringen som är något av det värsta och bästa man kan läsa just nu. Den lille pojken Shuggie växer upp med sin drickande mamma Agnes i utkanten av Glasgow på 80-talet.

 4. Sen for jag hem

  Av: Smirnoff, Karin Tipsat av: Frida Lindkvist

  Kan man tänka sig att resa inom Sverige så finns ingen bättre ciceron än Karin Smirnoff. Hon avslutar sin trilogi om janakippo genom att låta sin huvudperson färdas genom landet; från Smalånger i norr, över Stockholm och ned till en enslig ö i Bohuslän.

 5. Att omfamna ett vattenfall

  Av: Therén, Ida Tipsat av: Frida Lindkvist

  En roman som frotterar sig i 20- och 30-talets New York, vilket tilltalar mig enormt. Vi får följa June Mansfield som emigrerar från Östeuropa och drömmer om att bli skådespelare. I stället hanterar hon fattigdom och hunger genom att dansa och sälja sin kropp till olika sugardaddys.

Visa fler sidor...