Jag är bibliotekarie med inriktning på vuxenverksamhet. Jag frossar gärna i skönlitteratur, framför allt samtida kvinnliga författare, men läser det mesta förutom deckare och fantastik. Jag läser också en massa bilderböcker och kapitelböcker för yngre barn. Jag älskar att prata om böcker, att skriva om böcker och att diskutera böcker.

Fridas boktips

 1. Mjölk och honung

  Av: Kaur, Rupi Tipsat av: Frida Lindkvist

  var stark i din smärta sätt blomster i den du har hjälpt mig att odla blommor i min så blomstra av skönhet av ilska högljutt blomstra varsamt på det sätt du behöver bara blomstra

 2. Man

  Av: Thúy, Kim Tipsat av: Frida Lindkvist

  ”Mamma och jag, vi liknar inte varandra. Hon är kort, och själv är jag lång. Hon är mörkhyad, och själv har jag hy som en fransk docka. Hon har ett hål i vaden, och själv har jag ett hål i hjärtat.”

 3. De dödas verkliga antal

  Av: Olsson, Lotta Tipsat av: Frida Lindkvist

  ”Första gången vet man alltid när den är. Just när den är, vet man. Sista? Bara efteråt.”

 4. Mindfulness för losers

  Av: Holst, Christoffer Tipsat av: Frida Lindkvist

  En mycket lättslukad bok om den fd såpakändisen Pamela som är 27 år och bor hemma hos sina föräldrar i den lilla jämtländska byn Solvik. Sedan hon kom tillbaka från sin kändistrip har hon känt sig utanför, och börjar nu längta efter förändring.

 5. Lev livet fullt ut

  Av: Tolle, Eckhart Tipsat av: Frida Lindkvist

  En bok om andligt uppvaknande! Författaren led av ångest och depressioner i nästan 30 år, tills han en dag plötsligt drabbades av upplysning. Han började leva i nuet, och inte låta tankarna och intellektet styra honom.

Visa fler...