Vanliga frågor

Hittar du inte ett svar på din fråga? Kontakta biblioteken så hjälper vi dig!

Har du registrerat dig för meröppet? 
Är du osäker kan du själv kontrollera din tillgång till meröppet på Mina sidor, Mina uppgifter under rubriken Användarprofil.

Under Mitt konto på Kävlinge bibliotek kan du även se om ditt personnummer finns inlagt som lånekortsnummer. Gör det inte det kan du inte knappa in ditt personnummer för att komma in när biblioteket är meröppet. 

Besök biblioteket för att registrera dig för meröppet eller lägga till ditt personnummer som lånekort. Ta även med legimitation. 

Har du ett grönt bibliotekskort?  
Vissa äldre gröna bibliotekskort går inte att läsa av i meröppetläsaren. Besök biblioteket så byter vi ut ditt bibliotekskort. 

Registrera dig först på bibliotekets webbplats. Tryck på Skaffa bibliotekskort och fyll i formuläret. Gå sedan till biblioteket inom sju dagar för att hämta ut ditt bibliotekskort. Du måste ha giltig legitimation med dig.

Är du under 18 år behöver du fylla i en blankett som finns att hämta på biblioteket eller på bibliotekets webbplats. Din vårdnadshavare måste visa legitimation för att intyga att bibliotekets låneregler godkänns.

Du kan använda den digitala funktionen "Glömt PIN-kod".

Tryck på Logga in på webbplatsen och "Har du glömt PIN-koden?" för att välja en ny kod. 

Du kan också få en ny kod på något av våra bibliotek. Glöm inte att ta med legitimation!

Vilken webbläsare använder du? Är det Internet Explorer? Vi rekommenderar dig att prova med en annan webbläsare, exempelvis Chrome eller Edge. När vår webbsida visas som den ska så finns det ett turkost fält allra längst upp till höger där det står Logga in. 

Du använder appen Biblio för att söka efter, låna och läsa en e-bok eller e-ljudbok på din mobil eller surfplatta. Du behöver ett bibliotekskort och en PIN-kod för att låna e-böcker.

Mer information om lånevillkor och Biblio hittar du här

  1. Logga in med ditt bibliotekskort och PIN-kod
  2. Gå till Mina sidor och sedan till Mina uppgifter 
  3. Gå till Lånekort och PIN-kod, tryck på Visa 
  4. Under dina lånekortsnummer bockar du i "Spara min lånehistorik"

Lånehistoriken är inte retroaktiv, du kan alltså inte se vad du har lånat innan du aktiverade att din lånehistorik ska sparas.  

OBS: det är bara du som har tillgång till din lånehistorik. Bibliotekspersonalen och andra kan inte se vad du har lånat tidigare. 

 

 

Meröppet innebär att biblioteket är öppet med självbetjäning för registrerade användare utöver de bemannade öppettiderna. För att registrera dig som meröppetanvändare måste du vara minst 16 år eller gå på gymnasiet.

Du som är 18 år eller äldre registrerar dig hos personalen, mot uppvisande av fotolegitimation.

Du som är 16 till 18 år måste fylla i en förbindelseblankett och få den underskriven av en vårdnadshavare. Blanketten finns att ladda ned eller hämta hos personalen.

Förbindelsblankett för meröppet 16 till 18 år

  1. Logga in på webbplatsen med ditt bibliotekskortsnummer och din PIN-kod
  2. Sök efter boken du är intresserad av i sökfältet - skriv till exempel författare och bokens titel
  3. Leta fram rätt bok, tryck på den för att se mer information
  4. Tryck på reservera 

Logga in på bibliotekets webbplats med ditt bibliotekskort och din PIN-kod för att föreslå en bok för inköp eller ansöka om ett fjärrlån. Du kan också kontakta personalen på biblioteket. 

Sök

Språk