Jag jobbar med barn- och ungdomsböcker på Löddeköpinge bibliotek.

På fritiden blir det just mycket barn- och ungdomsböcker som läses, till exempel Pippi Långstrump och annat av Astrid Lindgren. Det är kul att läsa detta igen och få uppleva det på ett annat sätt än när jag själv var barn.

Annars gillar jag när det är spännande. Psykologiska thrillers i kombination med ungdomsromaner om kärlek eller sport. Det läser jag gärna om och om igen. När det dessutom är för mig kända platser i boken, såsom att det utspelar sig någon stans i Skåne eller Östergötland, är lite av ett extra plus.

 Älskar förövrigt fotboll och håller stenhårt på Arsenal.

Emmas boktips

 1. Ensamma i stan

  Av: Bross, Helena Tipsat av: Emma Sjögren

  Detta är den 22:e fristående boken om klass 1 B. Klassen ska åka till muséet. Det är viktigt att hålla ihop och alla är lite nervösa, för vad kan hända om de inte håller ihop?

 2. Note to self: Rutiga byxor funkar inte här

  Av: Hammar, Marie Tipsat av: Emma Sjögren

  Börja högstadiet är stort för många. Ottilia flyttar från Linköping till Lidingö där hon inte känner någon, men utöver att skoldagen i hennes nya stad börjar med ett pinsamt misstag, känner Ottilia att hon faktiskt kan passa in.

 3. Pax - Draugen (10)

  Av: Larsson, Åsa Tipsat av: Emma Sjögren

  I den tionde och sista boken i PAX-serien får vi, liksom tidigare, följa bröderna Viggo och Alrik. Nu måste de fly från Mariefred, staden de också vill rädda, innan Svarthäxan får makten.

 4. Skogens systrar - Frosten (6)

  Av: Dahlin, Petrus Tipsat av: Emma Sjögren

  Systrarna Månfare, Tuva och Vilda övergavs av sina föräldrar som små. Sedan dess har de levt ute i skogen, kämpat tillsammans och stulit mat för att kunna äta. De är Skogens systrar.

 5. Inuti huvudet är jag kul

  Av: Bjärbo, Lisa Tipsat av: Emma Sjögren

  ”Tänk att du är Beyoncé” är ett tips 17-åriga Liv får av sin pappa när hon ska börja i en ny skola, i en ny stad. Det enda hon dock önskar är att bara få vara lite rolig, såsom hon är inuti huvudet.

Visa fler...