Elisabets boktips

 1. Staden

  Av: Johanson, Carl Tipsat av: Elisabet Nordlander

  I Rulla-serien kan du följa Ambulansen, Brandkåren och Maskinerna eller som här: Staden. Staden befolkas av fantastiska djur klädda i uniformer och kostymer, vardagskläder och joggingdressar som utför sina sysslor.

 2. På Babas rygg

  Av: Dubuc, Marianne Tipsat av: Elisabet Nordlander

  Koko och Baba är ett koalabarn och dess förälder. Koko trivs bra på Babas rygg. Det är ett toppenställe att vara på, tryggt och mysigt och det finns inga gränser för vad han kan hitta på där.

 3. Kom nu, Sickan!

  Av: Rådström, Sofia Tipsat av: Elisabet Nordlander

  Sickan och pappan ska gå och handla. På väg till affären händer det massor av spännande saker som behöver undersökas, medan pappan försöker mana på. Boken är på rim med de allra mest förtjusande bilder.

 4. På tunn is

  Av: Diski, Jenny Tipsat av: Elisabet Nordlander

  Jenny Diskis skildring av sin resa till Antarktis och den turbulenta barndomen. Tvångstanken om att resa till Antarktis bygger på en längtan efter lugn, efter vitt som breder ut sig så långt ögat kan nå.

 5. Med mig leker livet

  Av: Grossman, David Tipsat av: Elisabet Nordlander

  Tre generationers kvinnor (och en pappa) reser tillsammans för att nysta upp den familjetragedi som lade grunden för de två yngres liv: ödelade den enas och tvingade den andra att starta livet med en ofullkomlig hand.

 6. Jordlöparens bok

  Av: Tidholm, Thomas Tipsat av: Elisabet Nordlander

  Poesi om naturen och konsten. Hur lever egentligen djuren, hur ordnar de sin värld, vad tänker de på och vad diskuterar de? Jordlöparens bok består av mjuka, fina betraktelser över en del av verkligheten som människor har tappat kontakt med.

 7. Dödligt arv

  Av: Rhys, Rachel Tipsat av: Elisabet Nordlander

  Eve får ett efterlängtat avbrott i efterkrigstidens bistra verklighet när hon får reda på att hon blivit utsedd till arvtagare åt en okänd man på franska Rivieran. Mot hennes tråkiga makes vilja åker hon ner till medelhavet för att få reda på vad hon har ärvt.

 8. Lejonens beskyddare

  Av: Callaghan, Louise Tipsat av: Elisabet Nordlander

  Imad kallar sig Abu Laith som betyder lejonens beskyddare. Han är galen i stora kattdjur och Mosuls egen Tiger king. Han tar hand om Mosuls zoo, och i synnerhet lejonfamiljen som lever där. När IS intar Mosul förändras livet där drastiskt.

 9. Ödesmark

  Av: Jackson, Stina Tipsat av: Elisabet Nordlander

  I Ödesmark bor Liv med sin pappa Vidar och tonårsson Simon. Inte långt därifrån bor bröderna och småskurkarna Liam och Gabriel. Ett tips om att Vidar sitter på en förmögenhet som han inte har satt in på banken får Liam och Gabriel att försöka sig på ett rån, ett allvarligare brott än de tidigare utfört.

 10. En stund är vi vackra på jorden

  Av: Vuong, Ocean Tipsat av: Elisabet Nordlander

  En son skriver till sin mor om sin uppväxt. Modern och mormodern har flytt från Vietnam där de upplevt krig och svält, sonen ska nu växa upp i det nya landet med de svårigheter som det innebär.

Visa fler sidor...