Jag är bibliotekarie med inriktning på vuxenverksamhet. Jag frossar gärna i skönlitteratur, framför allt samtida kvinnliga författare, men läser det mesta förutom deckare och fantastik. Jag läser också en massa bilderböcker och kapitelböcker för yngre barn. Jag älskar att prata om böcker, att skriva om böcker och att diskutera böcker.

Fridas boktips

 1. Bokhandeln på Riverside Drive

  Av: Skybäck, Frida Tipsat av: Frida Lindkvist

  Charlotte är en ung änka som även mist sin mamma ganska nyss. Hon bor i Skåne och jobbar väldigt mycket med sitt eget företag. Plötsligt ärver hon en bokhandel i London, av sin moster som hon aldrig träffat.

 2. Som om du inte fanns

  Av: Eberlen, Kate Tipsat av: Frida Lindkvist

  Gus och Tess råkar på varandra i Florens på 90-talet. Efter det lever de skilda liv. Gus bror har precis dött i en skidolycka, och skuldkänslorna är massiva. Han studerar till läkare, för att göra sina föräldrar nöjda. Tess kommer hem till en dödssjuk mamma, och får ägna sitt liv åt att ta hand om sin lillasyster, med speciella behov, när mamman gått bort.

 3. Historieläraren

  Av: Haig, Matt Tipsat av: Frida Lindkvist

  En fascinerande romanidé, om Tom Hazard som ser ut att vara 40 år men i verkligheten är över 500 år. Han har träffat Shakespeare och andra kända personer genom historien. Just nu bor han i London och jobbar som historielärare, vilket passar honom bra. Hans liv går i övrigt ut på att försöka hitta sin dotter, som lider av samma åkomma.

 4. Mjölk och honung

  Av: Kaur, Rupi Tipsat av: Frida Lindkvist

  var stark i din smärta sätt blomster i den du har hjälpt mig att odla blommor i min så blomstra av skönhet av ilska högljutt blomstra varsamt på det sätt du behöver bara blomstra

 5. Man

  Av: Thúy, Kim Tipsat av: Frida Lindkvist

  ”Mamma och jag, vi liknar inte varandra. Hon är kort, och själv är jag lång. Hon är mörkhyad, och själv har jag hy som en fransk docka. Hon har ett hål i vaden, och själv har jag ett hål i hjärtat.”

Visa fler...