Biblioteken i Kävlinge presenterar: Vi som blev över - en film om fjärrlån

Biblioteken i Kävlinge presenterar: Vi som blev över - en film om fjärrlån

Sebastian Harrison och Frida Lindkvist är bibliotekarier på Kävlinge bibliotek. Under pandemin blev det svårare att fjärrlåna i samband med att folkbibliotek i Skåne ändrade sina fjärrlånepolicys. Sebastian och Frida ville förstå varför, och valde därför att göra en liten film. Ett filmprojekt med stöd av Region Skåne.

Filmen går att se på Youtube, bara att klicka på länken!

 

Nedan kan du läsa några responser på filmen. 

 

"En riktigt fin film om fjärrlån. Jag, som icke bibliotekarie, hade inte koll på fjärrlånsproblematiken, så det var mycket pedagogiskt och intressant." 

"Tack för en både intressant, underhållande och viktig film. Inte alls inblandad i fjärrlån och media men glad att arbeta på ett bibliotek som inte blev över utan som har ett rätt väl fungerande samarbete. Hädanefter ska jag med än större glädje låna ut beställda fjärrlån." 

"Nu har jag sett filmen och jag blev väldigt imponerad – men även inspirerad och fundersam. Jag tycker att ni får fram hur många aspekter det finns i fjärrlånefrågan och även intressanta och ibland kloka reflektioner från dem ni intervjuade." 

"Hjärtligt tack för ert fantastiska bidrag till fjärrlånedebatten! Vi har med stort intresse tittat på filmen och vi känner igen oss!"

"Väldigt välgjord! Bra belysning av problemet. Och jag känner verkligen igen mig, eftersom jag också jobbar på ett mindre bibliotek." 

"Så kul och bjussig film ni gjort! Jag snubblade faktiskt över den för ett tag sedan av en ren tillfällighet och tipsade redan då kollegorna om att ta sig tid att se den, men det är ju super om ännu fler får ta del av den. Mest fascinerande tyckte jag nog det var att se omlastningsutrymmet och att möta personalen bakom arbetet där, väldans nyttigt med nya perspektiv!" 

"Den var mycket intressant och vi har faktiskt fått lite uppslag från den till vårt webbinarium. Sett i backspegeln finns det alltid saker som man också skulle kunnat diskuterat som vi aldrig tog upp, transporter till exempel, eller prioriterade grupper." 

"Vilken film ni har gjort. Hoppas många kollar. Stort tack!!!" 

"Jag vill bara tacka för filmen ”Vi som blev över” som Frida Lindqvist och Sebastian Harrison har gjort!  Ni lyckas verkligen belysa problemet ur alla aspekter! Såå bra jobbat!"

"Tack för en intressant film med personlig vinkling! Tyvärr visar den ju tydligt att både regionen och KB är helt ointresserade av sakfrågan."

"Vilken bra film ni har gjort med den lite dystra titeln, men jag gillar den 😊 Jag tycker den belyser problematiken på ett bra sätt och med flera olika och viktiga röster. Gillar också meta-perspektivet, dvs att ni samtidigt lär er och utforskar filmmediet. Filmen belyser ambivalens och dilemman att hantera. Många frågor, färre svar och en viss glimt i ögat. I en Troellsk ton. Bam."

"Tack för det, kul att ni är klara. Jag har tittat och det är väldigt rafflande alltihop, ämnet och gestaltningen! 😊  Skämt åsido så tror jag vi kan använda den som underlag i vårt pågående regeringsuppdrag om stärkt samverkan och i vår pågående utveckling av nya Libris webbsök och Libris fjärrlån. Så tack för en bra sammanfattning av olika röster och utmaningar." 

 

Språk